Интерпартнерс е сред първите български агенции на пазара и една

...
Интерпартнерс е сред първите български агенции на пазара и една
Коментари Харесай

С мрежата си TheBalkanHub Интерпартнерс създава успешни кампании на 8 пазара в региона на Балканите

Интерпартнерс е измежду първите български организации на пазара и една от дребното с 27-годишна история. Как успявате да държите компанията измежду водещите на фона на толкоз динамичен пазар?

Интерпартнерс е самостоятелна, българска група, предприемаческа организация, за чиито екип постоянно е било от основно значение да е насочен към резултати.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики

Бизнесът ни като рекламна организация започва през 90-те, когато на нашия пазар малко хора говореха за пиар, а за интегрирани връзки – никой. Стремежът ни постоянно е бил да сме крачка напред, да изпреварваме трендовете – за нашия и на клиентите ни триумф това е наложително. Агенцията не работи с обезпечени интернационалните контракти, при нас бизнесът идва по собствен избор, избира ни за сътрудник на база рекомендация от удовлетворени клиенти, реализирани резултати или извоюван конкурс.

С развиването на пазара групата ни порасна – имаме три марката: Интерпартнерс, Интеримидж и Медия Кемп. През 2008 година отделихме Интеримидж с фокус пиар и корпоративни връзки, а през последната, изключително динамична за нас година отделихме и медия отдела си в независим бранд Медия Кемп. Екипите действат под една шапка и при нас клиентите намират изцяло, интегрирано решение – от консултация при нахлуване на пазара до сполучливи акции за одобрен бранд.

Факт, с който се гордеем, е времето на задържане и развиване на един клиент с нас – имаме клиенти с 10+ години партньорство, имаме и няколко с над 15-годишно съдействие. Фактът, че не сме се изчерпали в взаимната си работа, приказва за нашата иновативност и резултатите от акциите ни.

За една организация са значими опит, креативност и резултати – тъкмо в този ред. Креативността от дълго време не се свежда до WOW визия или хитово изречение – тя би трябвало да е във всеки един стадий от работата на организациите – от метода, през избора на принадлежности и тяхното приложение.

За нас най-голямата премия са пазарните резултати на клиентите ни.

Какво ново предложихте на клиентите си през 2019 година? Каква беше годината за Вас?

Последните две-три години бяха изключително стратегически за организацията – трябваше да овладеем растежа си, да структурираме наличието на организацията като районен състезател посредством мрежата ни TheBalkanHub и в това време да не преставаме да надграждаме екипа с първокласен запас. Не сме от организациите, които наемат стажанти и след няколко месеца ги заменят с нови – ние развиваме хора и построяваме експерти. За мен като притежател и ръководещ шеф е огромно достижение, че това, което важи за задържане на клиентите ни, важи и за основните ни хора. Макар екипът ни да е от 20 души, при нас хората израстват от асистенти до управленци и работят за групата като за нещо свое. Имаме непрекъсната стажантска стратегия, от която съвсем всяка година задържаме по един или двама нови членове на екипа.

Развитието на организацията в района стартира преди 5 години – с помощта на български клиенти, които започнаха агресия на прилежащи пазари и желаеха да бъдем до тях и там. През годините групата ни е построила партньорства с сътрудници от доста пазари, само че активирането на няколко районни плана докара до решението ни да структурираме лична балканска верига. Интерпартнерс е единствената българска организация със лична мрежа на 8 пазара – България, Румъния, Гърция, Сърбия, Албания, Северна Македония, Хърватска и Турция. Много организации имат вериги, само че всички те са част от или са представителства на интернационалните мрежи.
Агенциите-партньори са като нас: мощни на локално равнище, предприемачески, резултатно насочени. Ние не създадохме верига, която занапред да стартира да работи – имаме работещо обединяване, на което просто дадохме бранд. Интересът към оповестяването на TheBalkanHub удостовери, че сме в вярната посока. Напоследък виждаме, че организацията ни печели състезания точно с това USP – че можем да обезпечим план на районно равнище.

Какви са съгласно Вас трендовете в областта на връзките през идната година? Ще изместят ли технологиите въздействието на човешкия фактор?

В сферата на връзките човешкият фактор ще продължава да бъде водещ. Ние, организациите, сътворяваме наличие, което носи послания, внушения и страст, които не могат да бъдат генерирани от изкуствен интелект. Технологичните решения идват, с цел да подкрепят разпространяването на посланията и измерването на резултатите от тях. В Интерпартнерс влагаме доста в измерители, в принадлежности за разбор на данни – както преди-, по този начин и след- кампанийно. Единствено по този начин подсигуряваме на клиентите си резултат върху пазарното им показване.

Очаквам да се резервира и пораства трендът за работа на бизнеса в посока създаване на работодателска марка. Пиар звеното ни Интеримидж е измежду пионерите в този вид акции. Екипът ни е от построени специалисти, със задълбочена експертиза в тази посока. За да предложим изцяло решение при работа с HR отделите на наши клиенти, направихме и стратегически алианс с JobTiger.

За нас е от първостепенно значение да се нареждаме като сътрудник – част от бизнеса на клиента, да бъдем един екип и да предлагаме новаторски решения, водещи до измерими резултати.
Големината на една организация няма значение, има значение нейната успеваемост!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР