Интернет ни свързва, интернет все повече ще ни дели. Дигитализацията

...
Интернет ни свързва, интернет все повече ще ни дели. Дигитализацията
Коментари Харесай

Как се раждат новите идеи

Интернет ни свързва, интернет от ден на ден ще ни дели. Дигитализацията е опция, която разрешава на избрани бизнесмени за малко време да осъществят концепциите си и да доближат до необятен кръг от клиенти на нашия, само че и на световния пазар. Ентусиазмът, с който някои преодоляват всички загради, се отплаща с високи резултати. Сравнително млади бизнеси съумяват да реализират бърз напредък, просто тъй като имат визия, а и храброст да осъществят нови артикули и услуги, някои от които нямат международен аналог. Така най-креативните влизат в нови ниши и вземат апетитната част от цифровия бизнес, който също като тях търси нови благоприятни условия.

Представяме двама бизнесмени, които показват свои планове:

Графичен дизайн на месечен абонамент

Петър Дяксов, съучастник в цифрова агенция SEOMAX, споделя проектите за развиване на нова платформа в съответна ниша

  

Графичният дизайн е една от дейностите на нашата цифрова организация, като задачата ни е по-добре да представяме марките онлайн. В един миг се роди концепцията да стартираме да предлагаме тази услуга по нов метод против месечна такса, с цел да може повече компании да се възползват от професионалната изработка на визии от нашия разрастващ се екип от дизайнери. Придобихме готовата към този момент платформа Desing Expert, която сполучливо оперира в България от началото на 2020 година Моделът е заимстван и приспособен за българския пазар от задгранични компании, които работят на външни пазари. Създадохме нова лична версия на платформата и надградихме функционалностите, с цел да може всичко да е

елементарно за клиентите

а и за екипа, който я обслужва. В кръга на нейните консуматори попадат както дребни, по този начин и огромни компании със собствен маркетингов отдел, които са подготвени графичният дизайн да бъде изнесен, при обезпечено качество и експедитивност на реакция. Предпочитани сме от онлайн магазини, които непрекъснато имат потребност от визии - посредством тях те промотират своя бизнес или обособени артикули, с цел да усилват продажбите си. Когато се пуска онлайн реклама, може да се тестват няколко разнообразни визии, с цел да се види коя ще е най-успешната. Освен това демонстрираме еластичност и има опция компании, които нямат целогодишна потребност от дизайн, като сезонно работещите хотели, да вършат пауза в избрани месеци и да не заплащат такса за интервала. Гарантираме осъществяването на поръчката в границите на до 48 часа.

За повече деловитост създадохме три ценови пакета, които включват разнообразни видове дизайн и благоприятни условия. Възползват се компании, които не желаят да наемат свои дизайнери в екипа си или просто нямат задоволителен бюджет. Нашите дизайнери са добре подготвени и системата се самоиздържа при този наличен за клиентите модел. Намираме салдото и съумяваме да предвидим нужния човешки запас за нашите клиенти.

Развиваме услугата първо на българския пазар и след това излизаме и

на външни пазари

като там ценовата политика ще е друга. Ако поддържамe положителната цена и високото качество, то този наш бизнес ще пораства и ще се развива. Плановете ни са да употребяваме единствено български дизайнери, само че на външните пазари ще работим и с локални сътрудници. Първата стъпка на открито планираме да бъде през идната година, като платформата ще бъде налична за клиенти от целия свят. Англия и Нидерландия ще са пазарите, върху които ще се фокусираме в началото. Ще растем с премерена крачка, с цел да сме сигурни, че всичко ще бъде на най-високо равнище.

Дигитализацията получи

ускоряване

в последните години, откогато пандемията пристигна, връзката също стана по-лесна. Сега във връзка с бизнеса доста от нещата стават по-бързо, тестват се нови артикули и услуги. Всичко върви с по-голяма лекост. Цифровизацията е опция, която оказва помощ на дребни местни бизнеси по-бързо да пораснат.

Решение за спомагателни продажби

Руслан Летейски, създател на Vanga AI, споделя по какъв начин потреблението на новите технологии трансформира онлайн търговията

  

Разработките ни са в областта на електронна търговия и нашата цел е дребните бизнеси да покачат междинната стойност на поръчките и оборота си, без да влагат повече в реклама. Vanga AI е решение, което е на пазара от октомври 2021. То разрешава при покупка в електронен магазин

посредством изкуствен интелект

да предположим от какво друго би се интересувал клиентът и да му го предложим в точния миг. Нашият логаритъм се пробва да предсказва и по тази причина го нарекохме Vanga. Предишният ни артикул Checkout Х имаше за цел да усъвършенства процеса по закупуване в един онлайн магазин и да вкара разнообразни способи за разплащане. Той имаше и функционалност, обвързвана с спомагателните продажби, които са главен фокус на Vanga AI.

Нашата компания е

плъгин разработчик

и запълваме нужди на по-големи от нас компании, като решаваме съответен проблем. Негативът е, че тези платформи имат свои хрумвания и стратегии и от време на време нещата се трансформират по този начин, че животът на нашия артикул може да се окаже прекомерно къс, както стана с Checkout Х.

Vanga AI все още се употребява от над 1000 електронни магазина, като до този миг сме съдействали да покачат оборотите си с над 500 хиляди $. Продължаваме да създаваме нашия логаритъм и колкото повече данни събираме, толкоз по-добре можем да го развиваме. Моделът на монетизация е месечна такса плюс % от средствата, които с наша помощ търговецът е генерирал. Пазарите, които най-вече ни употребяват, са Съединени американски щати и Франция, имаме и много български клиенти. Светът е огромен и цифрово обвързван, само че в нашия бизнес, с цел да пробием, търговците би трябвало да познават решението. За тях то може да е главен прийом за повишение на продажбите с най-малко 10% на този стадий. Vanga AI не изисква спомагателна интеракция от търговеца. Алгоритмите се учат от всички магазини в мрежата и от продуктовата история на съответния магазин, както и от самите клиенти на магазина. С времето нашите оферти ще стават все по-добри за съответния консуматор.

Данните са нашият запас

и гледаме на тях като на злато. И колкото повече данни събираме, толкоз по-добър става продуктът ни. Всеки ден копаем това „ злато “, с цел да изкарваме пари. Данните без изкуствения разсъдък са просто терабайти информация. Автоматизациите, основани на машинното самообразование, навлизат с все по-голяма мощ, елиминирайки човешкия фактор. Нашият максимален проблем е софтуерен – по какъв начин с нашия изкуствен интелект да станем софтуерно по-добри в търговията от самия търговец. Голяма е конкуренцията в този отрасъл и би трябвало да се разпознаваем. Носим ли пари на търговеца, ще печелим и ние.

Електронната търговия върви към

бъдеще на креативност

и брандинг. Сега печелят тези, които са маркетингово и механически по-успешни, а отсега нататък ще е по-важна историята на марката и нейната задача. Всеки нов бранд ще е като нов актив и той ще би трябвало да си построи свое общество на фенове и ползватели, които споделят едни и същи полезности. Нашата работа е да изравним „ игрището “ по този начин, че в случай че на следващия ден някой плете терлици да вземем за пример и желае да има онлайн магазин, да може елементарно да го направи. Светът ще се отваря към ръчно направените неща и дребните марки, които вършат лични артикули, докосващи душата.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР