Интернет и социалните мрежи са нещо полезно за човечеството, но

...
Интернет и социалните мрежи са нещо полезно за човечеството, но
Коментари Харесай

Човечеството трябва да плати цената за интернет и социалните мрежи

Интернет и обществените мрежи са нещо потребно за човечеството, само че то би трябвало да заплати избрана цена за тези свои достижения. Това съобщи вицепрезидентът на Фейсбук, отговарящ за новините в обществената мрежа Адам Мосери.

" В последна сметка не мисля, че ние като човешка раса ще съжаляваме за интернет, само че имам вяра, че би трябвало да платим цената за свързването на света ", сподели Мосери, представен от CNN.

" Много е значимо да признаем, че свързването на всички и даването на опция на всички да споделят не постоянно е нещо положително. Но имам вяра, че като цяло това ще сътвори повече положително, в сравнение с неприятно ", изясни той.

Дискусията за изгодата от интернет стартира след презентация на Мосери, която показа ограниченията, подхванати от Фейсбук, с цел да се отърве от кликбейта и от подправените вести на платформата му.

Социалната мрежа отстрани десетки хиляди подправени сметки, разпространяващи дезинформация. Компанията работи с специалисти, които ревизират обстоятелствата в новинарския й поток и се пробва да даде спомагателни гледни точки за историите със свързани публикации.

Отговорът на Мосери насочи към доста по-екзистенциална тематика, която не може да бъде изменена или отстранена - вредите, които Фейсбук несъзнателно нанася, свързвайки света.

Наскоро този въпрос разяснява и основателят и притежател на обществената мрежа Марк Зукърбърг. " Моля за амнистия тези, които съм наранил през тази година. Ще се опитам да бъда по-добър ", написа Зукърбърг във Фейсбук.

" За методите, по които се използваше работата ми, с цел да разделя хората, а не да ги сплотява, апелирам за помилван и ще работя, с цел да се оправя по-добре ", добави той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР