Интернет гигантът представи нови къси домейни за бърз достъп до

...
Интернет гигантът представи нови къси домейни за бърз достъп до
Коментари Харесай

Google представи нов тип домейни за бързо създаване на нови документи

Интернет колосът показа нови къси домейни за бърз достъп до онлайн услугите Гугъл Docs и Гугъл Sites.

Гугъл заяви, че потребителите към този момент могат просто да наберат в адресния ред една от няколкото основни думи и след нея да прибавят.new . Така да вземем за пример домейнът doc.new отваря онлайн текстов редактор с празен документ.

Домейните от горно равнище се разделят на два съществени вида – общи, като.com и.org, и национални, като да вземем за пример bg. Въпреки, че в домейните от горно равнище участват и домейни за организациите от избран вид (.edu а просветителните учреждения), те са незадоволителни и се употребяват съвсем без никаква връзка с вида на уеб страницата. Но преди няколко години ICAAN прокара концепцията за свободна регистрация на нови домейни от горно равнище и през 2013 година стартира да раздава сходни домейни.

Introducing a ✨.new ✨ time-saving trick for users. Type any of these.new domains to instantly create Docs, Sheets, Slides, Sites or Forms ↓ pic.twitter.com/erMTHOsdyH

— Гугъл Docs (@googledocs) October 25, 2018

Гугъл показа общо 15 интернет адреса за бърз достъп до своите онлайн услуги:
doc.new, docs.new и document.new – за текстови документиsheet.new, sheets.new и spreadsheet.new – за таблициslide.new, slides.new, deck.new и presentation.new – за презентацииform.new и forms.new – са основаване на анкети от вида въпрос-отговорsite.new, sites.new, website.new – за основаване на уеб сайтове благодарение на онлайн услугата Гугъл уеб сайтове
Домейните препращат потребителя към една или друга онлайн услуга на интернет колоса, без значение от потребления браузър.

Коментарите към новините в Twitter и другите обществени мрежи демонстрират, че потребителите харесват нововъведението.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР