Интересни подробности от разговорите си с Продължаваме промяната“ разкри президентът

...
Интересни подробности от разговорите си с Продължаваме промяната“ разкри президентът
Коментари Харесай

Плевнелиев със скандално разкритие: Киро ми каза, че целта му е да отслаби ГЕРБ и да ги матира

Интересни детайлности от диалозите си с „ Продължаваме промяната “ разкри президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/.

„ Имахме предпочитание с контактната група да помогнем за постоянно държавно управление, само че се сблъскахме с популистите. Играе се доста обикновена скица – желаеме избори, само че виновността да не бъде наша. Направи се всичко допустимо да се блокира най-голямата партия.

Не присъствах на гласуването на кабинета на проф. Николай Габровски, тъй като не желаех да си предизвиквам това и да ме боли. Нямаше нито една причина да не бъде признато.

Бойко Борисов ни даде със Соломон Паси цялостен карт бланш да създадем договаряния за постоянен кабинет “, това съобщи Плевнелиев пред BGonAir.

Той направи много забавни разкрития за това по какъв начин са минали диалозите с Кирил Петков и Асен Василев:

От „ Продължаваме промяната “ (ПП) схванаха, че ще получат всички промени, които желаят, само че все пак тези момчета отхвърлиха да се срещнем. Единствено импровизирано говорихме по телефона.

С Кирил Петков съм провел 10 диалога. „ Нашият почитател клуб няма да разреши да вършим каквото и да е с ГЕРБ, ще паднем от 20% на 3% “. Цитирам какво ми беше казано.

Посъветвах ги, че тези хора, симпатизантите им, като се изключи че би трябвало да ги слушат, е нужно и да бъдат водени. Борисов ми сподели, че аз съм единственият, който може да приказва с Петков и с Асен Василев, тъй като са го арестували. Петков ми съобщи: „ Единственото, което мога да направя на ГЕРБ с Политическа партия е да ги отслабя, да им взимам по една пешка и да ги матирам “.

Христо Иванов е пленник от популистите на „ Продължаваме промяната “, които се зареждат единствено с това, че имат зложелател “.

„ Политическа партия има ляво популистко говорене, с цел да вземе още малко от Българска социалистическа партия, държат като заложници гласоподавателите на „ Демократична България “ (ДБ) и желаят избори.

Притеснява ме, че претендент за министър-председател е акад. Николай Денков. Той е бизнес сътрудник на Кирил Петков с обща фондация за научни проучвания. Лена Бориславова е адвокатка на Петков, а Асен Василев е най-хубавият му другар.

Те са се капсулирали и това не е демократично.

Когато съм бил в политиката, за мен номер 1 е било да кажа на всичките си родственици и бизнес сътрудници да ми не помнят телефона.

Премиерът Борисов се довери на почитан от всички българи и международно потвърден човек като проф. Габровски. Той е над нещата, тъй като е избавил хиляди животи. Готов е в сложен миг да носи отговорност по достоен метод.

Аз съм сигурен, че проф. Габровски се гордее, тъй като написа история. Ще споделя на своите деца и внуци, че когато е било мъчно, е поел отговорност. Държавата занапред ще заплаща високата цена за това, че популистите отровиха политическата среда.

Тези хора бяха на власт и за 8 месеца хвърлиха страната в цялостен безпорядък.

Дано Румен Радев да се е поучил от грешките си.

Ние видяхме Кирил Петков и 10-те души към него какво направиха. Назначиха един провален следовател за вътрешен министър. Бойко Рашков и през днешния ден продължава да нарушава законите “, сподели Плевнелиев.

„ Най-вероятно третият мандат ще бъде даден на Стефан Янев.

Президентът Радев към този момент шеста година не демонстрира своята законодателна самодейност за смяна на конституцията. Заблуждаваме хората ли, какво вършим?

Всички съветници и представители на Радев в същото време всекидневно приказват за президентска република. Тогава може би систематичните партии ще се сетят да дадат отбой на всичко това.

Много се надявам популистите от Политическа партия и „ Възраждане “ да бъдат изолирани с държавно управление, което може и да е програмно.

Ако страната ни влезе в еврозоната, всичко в страната ще се промени.

И основният прокурор ще работи по друг метод, и банките ще се трансформират. Тези популистки партии, изключително Политическа партия, желаят да останат в зоната на хейта и на омразата. Те показват някакви хора и споделят, че не ставали за нищо.

Популистките партии не са подготвени и не им изнася да отидат на по-високо равнище от омразата – да оферират решение “, сподели още Плевнелиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР