Интересни думи за пилона на Рожен каза наш родолюбец.Нашите символи

...
Интересни думи за пилона на Рожен каза наш родолюбец.Нашите символи
Коментари Харесай

Драматични думи за пилона на Рожен! Разкритието

Интересни думи за пилона на Рожен сподели наш патриот.

„ Нашите знаци ни съставляват пред света и би трябвало да научим и идните генерации да ги почитат. Нашите дядовци и прадядовци за едно столетие водят пет войни. Нашето знаме нито един път не е паднало в плен. Бях задължен в тяхна чест, в чест на прелестния български народ, да внеса своята милостиня ”. Това съобщи Васил Василев – донорът на арматурата за създаване на пилона, където да се вее българския трибагреник на връх Рожен.
-->
Василев описа, че е благополучен дядо на 4 внучета. „ Трябваше да дам следващия урок по родолюбие ”, съобщи Васил Василев пред NOVA.

Братът на Василев е възстановил радикално черквата в родното им село Скрѐбатно, строена през 1837 година „ Св. Параскева ”. „ Аз съм направил храм „ Св. Димитър ” в село Строево, където пребивавам. Възстановихме няколко джамии, дадохме арматура на джамията в Господинци. Това е българската духовна приемливост. Ние сме един народ ”, сподели Василев.

Тази вечер е формалната гала по откриването на 11-метровият стълб с българското знаме на Роженските поляни. Издигането му обаче провокира съществено разделяне в обществото - унищожава ли екосистемата в Родопите или пилонът с най-високото знаме в Европейския съюз и е мотив за национална горделивост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР