Интересна е реакцията на Кирил Петков след убийството на Алексей

...
Интересна е реакцията на Кирил Петков след убийството на Алексей
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Интересна е реакцията на Кирил Петков след убийството на Алексей Петров

Интересна е реакцията на Кирил Петков след убийството на Алексей Петров, намеквайки, че това е опит за дестабилизация на властта. Търси се подтик за реформиране на службите. Любопитни са и изявления от другата страна - те споделят, че Петров е самата " сглобка ". Засега надвива второто. Ако не бъде оголен казусът, ще остане тягостно чувство за беззащитност и празненство на престъпната хроника.

Това сподели социологът Първан Симеонов за " Твоят ден " по Нова нюз.

Според него убийството е почистване на сметки обратно във времето.

Медийният специалист Георги Лозанов дефинира Петров като характерен хибриден персонаж на прехода.

" Той съчетава подмолни с законни действия, връзки с тайните служби, академична кариера и политически упоритости. Изненадващо се появи още веднъж в общественото пространство и загатна, че Гешев би трябвало да си върви. Може би даде знаци, че има огромен властови запас, това може да е стъписало някой и да е решил, че този път атентатът ще даде резултат. Защото сякаш бдителността към него беше паднала след двата несполучливи атентата ", разяснява той.

По думите му незаконното действие демонстрира няколко неща, а първото е, че не е бивало да бъде оправдаван по делата, по които беше упрекнат.

" Ако в действителност е толкоз почтен, нямаше да бъде убит. Това е доста неприятна точка за правораздаването. Той най-после излезе като престиж. Когато някой не стане жертва на правораздаването, тогава един изверг си отива от ръката на по-голям изверг. Убийството на Алексей Петров слага въпросът кой е по-големият изверг. Разследването би трябвало да го откри или самият изверг няма да го разреши. Това ликвидиране демонстрира, че преходът продължава ", уточни Лозанов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР