Интересен нов експлойт в WhatsApp може да разкрие неочаквани данни

...
Интересен нов експлойт в WhatsApp може да разкрие неочаквани данни
Коментари Харесай

WhatsApp експлойт разкрива данни за поведението на потребителите

Интересен нов експлойт в WhatsApp може да разкрие непредвидени данни за навиците и държанието на потребителите на чат приложението.

Той се състои от четири реда Javascript код, скрити в приставката на приложението за Гугъл Chrome. Ако не конфигурирате настройките на WhatsApp по избран метод, от там могат да се видят данни за онлайн статуса ви – по кое време сте били онлайн и каква е вашата интензивност в приложението.



Наглед почтените данни в действителност могат да бъдат съпоставени с друга интензивност на съответния консуматор и по този начин да се извадят изводи за това по кое време той комуникира през WhatsApp и даже по кое време спи.

Може и да звучи необикновено, само че тъкмо това е направил експертът по кибер сигурност Робърт Хийтън, прочут с работата си по пробойни в персоналното пространство в услуги като Фейсбук и Tinder . За да работи експойтът, само е належащо съответният консуматор да е във вашия лист с контакти в WhatsApp.

За благополучие, през експлойта е невероятно да се получи достъп до известията и друга информация, която не е споделена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР