Интересът към руската ваксина расте особено след проблемите с доставките

...
Интересът към руската ваксина расте особено след проблемите с доставките
Коментари Харесай

Вижте тайната фабрика за руската ваксина /ВИДЕО/

Интересът към съветската ваксина пораства изключително след проблемите с доставките на АстраЗенека. Къде и по какъв начин се прави медикаментът „ Спутник V ”. Екип на CNN подвигна завесата. Той получи достъп до високотехнологичната фабрика от бъдещето край Москва, където се създава имунизацията.

Преди десетилетия, по време на Студената война, руски учени изследвали биологични оръжия в загадка фабрика във Волгински, на към 70 благи източно от Москва. Сега тази постройка към този момент не е толкоз секретна и се употребява за всеобщото произвеждане на имунизацията " Спутник V ", съобщи dnes.bg.

Днес „ тайната база ” е дом на Generium Pharmaceutical. Огромният високотехнологичен комплекс е един от седемте нови индустриални центъра в цялата страна.

Всяка стъпка от индустриалния развой би трябвало да бъде деликатно проектирана и калибрирана, в това число големите системи за пречистване на вода, за всеобщо произвеждане на чисто новата ваксина.

" Процесът на произвеждане беше добре усвоен в дребен лабораторен мащаб, само че превръщането му в огромен индустриален мащаб е друга галактика ", сподели Дмитрий Потеряев, основен теоретичен шеф в Generium пред CNN.

" Не можете просто да преминете от един литър биореактор към 100 литра или 1000 или 1 звук биореактор. Всеки развой е друг, кислородът е друг, салдото на масата е друг ", изяснява той. По думите му тези проблеми са били преодолени преди няколко месеца и в този момент фабриката е подготвена да усили производството си още повече.

" Сега ние произвеждаме няколко милиона дози всеки месец и се надяваме да достигнем до още по-голямо количество, може би към 10 или 20 милиона на месец ", споделя Потеряев.

В кавернозни хладилници с температури, даже по-студени от мразовитата съветска зима, флаконите със " Спутник V " седят опаковани и чакат разпространяване. Всеки флакон има собствен неповторим QR код, тъй че може да бъде проследен до обособени пациенти, без значение къде по света се намират.

Ваксината се е трансформирала в една от най-поръчаните в света. 30 страни - от Аржентина до Филипините, са подписали контракти за близо 2,5 милиарда дози до момента, сочат данните на Руския фонд за директни вложения (RDIF), който дава отговор за световно произвеждане и разпространяване на имунизацията.

Но до момента в който светът разчита на " Спутник V ", търсенето измежду руснаците на имунизацията е доста по-малко. Русия е една от страните с най-голям брой инфекции от COVID-19 в света - повече от 4,1 милиона случая. Но има и едно от най-високите равнища на съмнение във имунизацията в света. Скорошно изследване на публичното мнение, оповестено от самостоятелния център " Левада ", демонстрира, че единствено 38% от руснаците са подготвени да се имунизират.

До момента към 2,2 милиона души - по-малко от 2% от съветското население, са с една или две дози от препарата.

" Спутник V " бе първата ваксина против COVID-19, която беше утвърдена за приложимост предишния август, даже преди да са завършили огромните проучвания за въздействието и при хора. Имаше ранен песимизъм по отношение на препарата, който взе името си от първия спътник в света, изстрелян от Съветския съюз през 1957 година, започващ галактическата конкуренция със Съединените щати.

Но резултатите от проучванията прихора, оповестени и рецензирани в влиятелното здравно списание Lancet по-рано този месец, демонстрираха впечатляващата успеваемост от 91,6% за имунизацията. Но и тя е жертва на тайни теории. Наричат я " имунизацията на Путин ", а критиците й в Русия настояват, че е основана, с цел да бъде следващата първа в световна конкуренция и да показва мощта на Кремъл, без значение какъв брой ефикасна или безвредна е тя.

Александър Архипов, обществен антрополог в държавен университет, прочут като RANEPA, съобщи пред CNN, че доста руснаци имат културна податливост да не се доверяват на лечебното заведение, което се преглежда като контролиращ орган на държавното управление, който се намесва в персоналния живот на хората.

Друга причина за подозрение може да е, че до момента в който президентът Владимир Путин сподели, че щерка му е била имунизирана, той към момента не е приел даже първата доза.  Кремъл отхвърля въпросите за какво, казвайки, че Путин въпреки всичко възнамерява да се имунизира, а когато това се случи, нацията ще бъде осведомена. Но тъкмо неналичието на образец от страна на президента обезсърчава руснаците.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР