Интересът към изборите у нас в Турция намаля драстично, няма

...
Интересът към изборите у нас в Турция намаля драстично, няма
Коментари Харесай

Интересът към изборите у нас в Турция спихна

Интересът към изборите у нас в Турция понижа фрапантно, няма искащи да гласоподават, празни секции и без напор какъвто имаше на първия тур, оповестява БНР.

" Пълен е контрастът спрямо 14 ноември . Спокойно протича изборния ден. Напрежение имаше единствено първоначално, когато дойде група от наблюдаващи от България, които да наблюдават за изборни нарушавания, за които и БНР заяви предходната седмица. Повод за напрежението бе идването на ръководител на СИК, който обаче още не беше получил решение за това от ЦИК, това провокира неодобрение от страна на другите членове. Те гласоподаваха на съвещание той да бъде отхвърлен и да остане като наблюдаващ. "

Всички гласоподаватели би трябвало да подписват декларациите за гласоподаване в чужбина вътре пред членовете на СИК. Следи се за спазването на противоепидемичните ограничения.

" Говорене на турски в секциите не се позволява. Всички приказват на български език . Дори и да се произнесе изречение на турски език, то незабавно се произнася и на български език в същия тип. Трябва да си дадем сметка, че има по-млади гласоподаватели, които в никакъв случай не са живели в България и не приказват езика . Няма по какъв начин да бъде изцяло избегнато, въпросът е да не се дават инструкции на турски език за вота и главно разговора да тече на български. На моменти се чува турска тирада, това не може да бъде отречено, само че изрично е доста по-контролирано ситуацията спрямо предходната неделя. "
 Протестиращи наблюдават изборния туризъм от и към
Протестиращи наблюдават изборния туризъм от и към " Капитан Андреево "

В региона има засилено полицейско наличие

5400 е броят на гласувалите в 38-те секции в региона на Истанбул към 16 часа, което е т ри пъти по-малко спрямо вота предходната неделя . Подобна е обстановката в Бурса, където има най-вече изселници от България.

В Бурса от изселническите сдружения оповестиха безмълвен митинг и протест на вота поради неналичието на каквато и да е неоправдателна реакция за от последната седмица.

В двете секции в квартал " Авджълар " в Истанбул са дали своят вот по-малко от 600 души към 17 часа.

Масово гласоподавателите са огорчени от дипломатическото напрежение сред София и Анкара. " Да има съгласие сред всички националности, да няма проблеми и най-важното - да няма революция. Няма такава опасност, само че нали чуваме по националната телевизия най-различни клюки. Турското държавно управление се намесвало. Къде се намесва турското държавно управление за гласуването? Идваш свободно, никой не те кара. "

Предимно възрастни хора гласоподават в Турция през днешния ден.

; Разград - 18.15%; Търговище - 19.83%; Хасково 25.92%.

 Ниска изборна интензивност във Англия
Ниска изборна интензивност във Англия

Ниска изборна интензивност и в Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР