Интерес от убийството на Скрипал има всеки друг, но не

...
Интерес от убийството на Скрипал има всеки друг, но не
Коментари Харесай

Случаят „Скрипал. Кой поръча убийството на информационен труп?

Интерес от убийството на Скрипал има всеки различен, само че не и Кремъл. Ако Русия искаше да го ликвидира, това щеше да стане половин година след размяната на разузнавача. Има такива средства с дълготрайно деяние и те са задоволително ефикасни. Освен това за нашите спецслужби тази персона съставлява напълно ненужен информативен мъртвец. Априори той не би могъл да заяви или предприеме нищо, което да заплаши Кремъл.

Това разяснява Александър Жилин от „ Регнум “.

Това може да е преференциално за някоя трета страна. Например, за постоянно пияния и несъответстващ Порошенко или за заиграващия се със Запада Лукашенко, който, съгласно специалистите, е мощно заинтригуван от оптимално изостряне на връзките сред Русия и Запада.

Тази версия обаче е също толкоз несъстоятелна. При несанкционирано от Лондон нападение над Скрипал от трета страна, реакцията на съответните публични английски управляващи щеше да е напълно друга. На всички тях, включително и на спецслужбите, щеше да им е нужно повече време, с цел да открият какво тъкмо се е случило, кой стои откъм гърба и какви цели преследва поръчителят на атентата.
А няма по какъв начин да се отговори на тези въпроси, без да бъдат привлечени разнообразни експерти и специалисти, без да да се извършат комплицирани експертизи, да се проучват получените данни и въз основа на тях да се пристъпи към повдигането и следствието на съответна версия с присъединяване на агентурния уред.

Всичко това, наблягам, изисква време.
В случая със Скрипал обаче всичко се разви друго. Кремъл бе посочен като гарант и реализатор незабавно след покушението, без каквито и да било доказателства и следствие, от воле, както се споделя. Като към спецоперацията бяха привлечени най-високопоставени английски служители, в това число министърът на външните работи и даже министър председателят. Политици от този сан рядко импровизират, а изказванията им се приготвят авансово.

Всичко протече по прелиминарен сюжет. Съдете сами.
Първо CNN пусна фалшив новината, а Тереза Мей просто изчете заглавието на осведомителната партенка, представяйки го като извънредно доказателство за виновността на Руия. Толкова ниско не е падал никой английски министър председател. А това е сериозен разследващ знак. Значи залозите са огромни, а желанието за офанзива против руснаците е авансово в съгласие с англосаксонската вертикала и световните сценаристи.

Явно никой не е имал желание да проверява или потвърждава каквото и да било. Виновникът – Кремъл, е бил посочен още при написването на сюжета за тази провокация като мотив за нов залп от антируски наказания и киберинфорационна намеса...
Според легендировката руснаците са отровили негодника-предател с „ Новичок “ – бойно отровно вещество от трето потомство, създадено в Съюз на съветските социалистически републики през 1964 година. Изготвянето му през днешния ден не е никакъв проблем. Прекурсорите за приемането му са елементарни фосфатни съединения, които се създават във всеки химически цех за пестициди.

В руско време веществото е доставяно по западното стремително направление на Прикарпатския боен окръг, на летищата в Старий, Ивано-Франковск, Мукачево и на някогашната атомна военна авиобаза в Черляни. Както и в Полша, Унгария, Германска демократична република и България.

Така че английските спецслужби може да са се сдобили с него без всевъзможен проблем. Макар да не е несъмнено, че става дума за същата субстанция. Защото по какъв начин е допустимо да бъдат изумени двама души в кафене с отровно вещество в газообразно аерозолно положение, без да пострадат всички останали?
Не е мъчно да се допусна, че гарант на тази провокация е формален Лондон. А реализатор може да е всеки, от английските спецслужби до частни структури, профилирани в осъществяването на деликатни поръчки на същите тези спецслужби.
Превод: "Гласове "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР