Интерактивният енергиен атлас на E.on показва напредъка на декарбонизацията на

...
Интерактивният енергиен атлас на E.on показва напредъка на декарбонизацията на
Коментари Харесай

Електромобилността в Германия напредва

Интерактивният енергиен атлас на E.on демонстрира напредъка на декарбонизацията на автомобилния превоз във федералните провинции и области на Германия въз основа на настоящи разбори на данните от инфраструктурата за зареждане и регистрациите на коли, както и калкулации на спестяванията на CO2. Днес по немските пътища се движат над един милион чисто електрически коли. Както и в предходни години, Северен Рейн-Вестфалия е водач тук с към 284 000 регистрирани електрически коли, нарастване от 116 % спрямо есента на миналата година.

Южната част на Германия също е изключително устойчива по пътищата, с към 248 000 електрически транспортни средства в Бавария и 213 000 в Баден-Вюртемберг. Всеки, който премине от мотор с вътрешно горене към електрическа кола, може да спести огромни количества CO2, без да се лишава от преимуществата на персоналния превоз. Изчислението на специалистите по данни на E.on демонстрира, че електрическите коли в Германия към този момент икономисват над три милиона тона CO2 годишно - при изискване че се зареждат със зелено електричество без излъчвания.

Заредени с немския електрически микс, към този момент има над два милиона тона спестявания на CO2. Към 1 януари 2022 година към момента имаше 1,5 милиона тона спестявания на CO2 годишно посредством електрически коли със зелено зареждане, а към 1 януари 2023 година съвсем 2,5 милиона тона.

Емисиите от коли с вътрешно горене са доста високи, изключително в огромните градове, където има доста коли. Преминаването към електрически коли е ефикасен метод за икономисване на огромни количества CO2 и в това време възстановяване на качеството на въздуха. Електрическите коли, регистрирани в Мюнхен и Берлин, икономисват повече от 80 000 тона CO2 всяка година, когато се зареждат със зелено електричество. В Хамбург цената е към 68 000 тона.

Що се отнася до публичните станции за зареждане, Бавария е напред с над 20 300 точки за зареждане. На второ и трето място са Северен Рейн-Вестфалия със 17 960 точки за зареждане и Баден-Вюртемберг с към 17 370. Освен това има зарядни станции на частни лица и компании, които не са взети поради при оценката като непублични зарядни станции. В допълнение към огромния брой публични точки за зареждане, конфигурираната мощ за зареждане от ден на ден излиза на напред във времето в публичното внимание, защото са вероятни доста повече процеси на зареждане дневно в бързи зарядни станции с до 400 киловата мощ на зареждане, в сравнение с при AC зареждане станции с единадесет или 22 киловата мощ на зареждане.

В момента има съвсем 3200 мегавата мощ за зареждане на електрически коли в Германия. Челните места в сравнението на федералните провинции са Бавария (608 MW), Северен Рейн-Вестфалия (570 MW) и Баден-Вюртемберг (505 MW). В взаимозависимост от федералната страна, на регистриран електромобил се конфигурират сред 1,7 киловата и 4,7 киловата мощ за зареждане. Това е повече мощ от 1,3 киловатчаса на електрическа кола, които Федералната асоциация за ръководство на силата и водите (BDEW) изисква като цел за разширение на публичната инфраструктура за зареждане.

В Северен Рейн-Вестфалия да вземем за пример, където са регистрирани множеството електрически транспортни средства, има два киловата мощ за зареждане на акумулаторна електрическа кола, а в Бавария е повече от 2,4 киловата. Шофьорите на електрически коли в североизточната част са изключително положителни в общественото зареждане: 4,69 кВт мощ за зареждане е конфигурирана за всеки от почти 11 500 чисто електрически коли, регистрирани в Мекленбург-Западна Померания. В Саксония-Анхалт е 4,67 кВт на електромобил. Германските области и самостоятелни градове също имат задоволително висок потенциал за зареждане на електромобил: 360 от 400 района са конфигурирали най-малко 1,3 киловата на електромобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР