Интерактивна карта-сайт на университетите в държавите членки на Европейския съюз

...
Интерактивна карта-сайт на университетите в държавите членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Интерактивна карта на университетите в ЕС ще правят ученици от столичното 18-то училище

Интерактивна карта-сайт на университетите в страните членки на Европейския съюз (ЕС) ще създадат гимназисти от 18-то СУ „ Уилям Гладстон “ в София. Тя ще дава нужната информация на бъдещите студенти за специалностите в другите университети и за опциите за кандидатстване в тях.

Целта е младежите да могат да намерят информацията, която им е потребност, структурирана и на едно място, вместо да прекарват часове в изследвания сами или да се обръщат към профилираните за задачата компании.

Пред учениците в гимназиален стадий, които са решили да продължат образованието си в университет, стоят въпросите – какво и къде ще изучавам и каква подготовка ми би трябвало за идното кандидатстване. В страните в Европейския съюз се намират едни от най-желаните висши образователни заведения в света и ползата към следване точно в тях е доста огромен. Въпреки това, след в детайли изследване, учениците са открили, че няма наличен уебсайт, в който бъдещият студент да може да получи всичката му нужна информация за опциите за кандидатстване. По новата просветителна стратегия учениците, навлизайки във втори гимназиален стадий, би трябвало да изберат профилиращи предмети, от които значително зависи бъдещото им професионално развиване. Проучвайки опциите за кандидатстване, за тях би било от изгода да могат елементарно и налично да ревизират какви специалности оферират университетите в Европейски Съюз, свързани с образователните предмети, които би трябвало да бъдат определени още в 10 клас.

Интерактивна карта-сайт на университетите в Европейски Съюз е концепция за артикул на гимназисти от 18 -то СУ „ Уилям Гладстон “ по план „ EU COOLтура “. Проектът е основан и се осъществя от Българското учебно заведение за политика „ Димитър Паница “ с поддръжката на Европейски Съюз. Учениците от столичното учебно заведение са част от уъркшопа по обучение и работят по основаването на интерактивната карта-сайт под управлението на своя наставник Ралица Кирилова, която е и зам.-директор на учебното заведение.

Гимназистите са уверени, че тази карта ще бъде потребна за учениците от момента на основаването ѝ и напред във времето. Тя ще може да се обновява с настояща информация и всеки предстоящ студент ще има достъп до нея.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР