Интензивното отделение в Специализираната болница по детски болести Проф. Иван

...
Интензивното отделение в Специализираната болница по детски болести Проф. Иван
Коментари Харесай

Интензивното отделение на Детската болница ще заработи отново на 20 януари

Интензивното поделение в Специализираната болница по детски заболявания " Проф. Иван Митев " ще проработи още веднъж от 20 януари 2020 година, заяви здравният министър Кирил Ананиев в четвъртък в Народното събрание.

Болницата беше принудена да затвори интензивното си поделение поради неналичието на анестезиолози. След случая с умрялото тригодишно дете, за гибелта на което родителите упрекнаха лекарка от болничното заведение, двама от тримата анестезиолози подадоха молби за овакантяване. Първоначално беше обявено, че отделението затваря краткотрайно до 5 януари. Междувременно тече и настоящ ремонт в отделението. Докато то е затворено беше направена организация други три лечебни заведения да поемат случаите на деца, които се нуждаят от интензивно лекуване и дихателна реанимация - " Пирогов ", Национална кардиологична болница и " Александровска ".

“В момента се водят договаряния за двама анестезиолози, които би трябвало да обезпечат екипа, който би трябвало да работи, с цел да действа интензивният бранш. Така че до 20 януари, когато ще завърши ремонтът, и на 20 януари, считаме, че интензивният бранш ще стартира да работи в потенциала, в който е утвърдена неговата активност “, сподели Ананиев.

" По отношение на профилираната детска болница, с изключение на административният одит и контролът, който ще се реализира, се търсят опция за обезпечаване на 24-часово наличие на анестезиолози най-малко двама за потребностите на отделението за интензивно лекуване в Специализираната болница. На 17 декември 2019 година е въведена смяна в реда за регистрация на потока от пациенти в болничното заведение, като всички се записват в регистрационен вестник с отбелязване тутакси на появяване в лечебното заведение ", добави още Ананиев.

По думите му следва изследване на техническите и финансови благоприятни условия за въвеждане на автоматизирана билетна система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР