Интензивните транспортни маршрути между Изтока и Запада, които преминават през

...
Интензивните транспортни маршрути между Изтока и Запада, които преминават през
Коментари Харесай

Атаките срещу корабоплаването в Червено море ще се отразят на доставките на компютри и електроника за Европа – очакват се закъснения и по-скъпи продукти

Интензивните транспортни направления сред Изтока и Запада, които минават през Суецкия канал, още веднъж са застрашени, което оказва напън върху цените на стоките, в това число на персоналните компютри и съставените елементи, както и на доста други съществени артикули и артикули. Твърди се, че основаните в Йемен и подкрепяни от Иран хутити се насочват към товарните кораби, за които считат, че са на път за Израел. Агресията е ориентирана към пътуващите към Израел кораби в символ на поддръжка към Хамас, настояват хутските реализатори. Въпреки това има голям брой известия за кораби, които не са свързани с Израел, които са обект на нахлуване от страна на дронове и ракети. Технологичното издание TechPowerUp също оповестява, че негови източници от веригата за доставка на компютри в Тайван показват, че

„ в доста от тези кораби има артикули, които в този момент са блокирани в очакване на военноморски конвой през региона “.

Според най-новия разбор на Би Би Си вследствие на продължаващите офанзиви в Червено море се чакат „ съществени разстройства “ в международните вериги за доставки. Поради това доста от най-големите международни корабни компании, като MSC, Maersk, Hapag-Lloyd, ICT и Evergreen, вършат проекти за смяна на маршрута и интензивно пренасочват корабите. Нападенията против корабоплаването в Червено море непрестанно се усилват след началото на войната сред Израел и Хамас през октомври.

Пренасочването на тези големи контейнеровози не е банално. Така да вземем за пример една типична пратка с електроника от Тайван до Нидерландия лишава към 25 дни през Суецкия канал (който свързва Червено море и Средиземно море). Ако вместо това корабите бъдат пренасочени през известния с бурните си води океан край нос Добра вяра в Южна Африка, пътуването нормално продължава 34 дни. Освен въздействието на времето, дистанцията на пътуването е с към 35% по-голямо, което води до спомагателни разноски.

Въпреки спомагателното време и обвързваните с това разноски, съгласно формалните известия някои огромни корабни компании към този момент са почнали интензивно да трансформират маршрута си през нос Добра вяра. Но други корабни компании се опълчват на смяната на маршрутите си. Съобщава се, че някои кораби разполагат с защита и разнообразни защитни средства, с цел да преминат безвредно през 20-километровата пресечна точка в Червено море. Освен това има данни, че някои кораби изключват транспондерите си или подават подправени данни за своето местоположение, до момента в който плават в най-опасните региони на морето.

Действията за сигурност на взаимната оперативна група, наречена интервенция „ Пазител на благоденствието “(„ Prosperity Guardian„ ), също могат да съумеят да убедят някои товародатели, че дългият път към Африка не е безусловно нужен. Военноморските сили на страни като Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада, Франция, Италия, Бахрейн, Норвегия и Испания ще оказват помощ за поддържането на сигурността и корабоплаването във водите. Днешната среща на над 40 страни може да форсира основаването на още по-всеобхватни и добре въоръжени сили за обезпечаване на трафика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР