Интелигентните говорители Amazon Echo и Google Home, съответно номер едно

...
Интелигентните говорители Amazon Echo и Google Home, съответно номер едно
Коментари Харесай

Анализатор: Google трябва да даде на всеки в САЩ безплатен Home Mini, за да спре Amazon

Интелигентните представители Amazon Echo и Гугъл Home , надлежно номер едно и номер две най-популярните такива джаджи в Съединените щати, през днешния ден са в десетки милиони семейства и борбата е доста евентуално да се нагорещи още повече, защото двамата софтуерни колоси вършат стъпки да сложат Alexa и Гугъл Assistant във всеки дом.
Не става дума единствено за това кой представител ще изберете да възпроизвежда музика или да настрои таймера на някой домашен апарат. Не е въпрос даже на продажбите интелигентни високоговорители. Това, което е в залог тук, защото домашният AI става по-надежден и постоянен, е коя платформа може да работи като портал за стрийминг на видео услуги, стрийминг на аудио, търсене в интернет, извършване на покупки и цялостен куп домашни услуги.

Това е обяснението на това за какво Гугъл забрани Amazon Echo устройствата в YouTube, а Amazon спря продажбите на умните домашни устройства Гугъл Nest от своя онлайн пазар.

Именно по тази причина анализаторът на Morgan Stanley Брайън Новак споделя през днешния ден, че компанията-майка на Гугъл Alphabet би трябвало да купи на всяко домакинство в Съединени американски щати по един Home Mini образован високоговорител за 49 $. Това ще ѝ коства 3.3 милиарда $, само че може да помогне на компанията да се конкурира с Amazon и да излезе на облага пет пъти повече от сегашните облаги от търсенето на дребно.

Драстичният ход може да бъде значим, твърди Новак, тъй като Amazon завзема от пазарния дял на Гугъл за търсенето.

Макар че това може да наподобява като извънредно изказване и нещо, което евентуално би могло да ускори страха на хората от наклонността за „Големия брат“ в огромните софтуерни компании, в действителност това не е толкоз необикновено изявление.

Пазарът на интелигентни говорещи има огромен капацитет. В сходство с предходната си оценка, която доближава 40 милиарда $, Morgan Stanley предсказва, че до 2022 година пазарът на гласови услуги ще бъде 44 милиарда $, а болшинството от американските семейства ще има образован представител.

Докато Amazon господства в региона на електронната търговия, гласовото извършване на покупки в Гугъл Assistant работи с най-големите търговци на дребно в Съединени американски щати, в това число Costco, Target и Home Depot.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР