Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим с

...
Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим с
Коментари Харесай

Интелектуалното пиратство е проблем за България

Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим с противопоставяне на този тип незаконна активност. Това разгласи пред кореспонденти министърът на вътрешните работи Младен Маринов по отношение на акцията против кабелни оператори през вчерашния ден.

Той отхвърли акцията да е била показна. „ Колегите си правят работата, взаимно с прокуратурата. Има и представители на „ Европол “. Операцията е обвързвана с противопоставяне на интелектуалното пиратство. Това за България е един сериозен проблем. На този стадий в резултат на предприеманите ограничения ние сме отвън наказателния лист 301 на Съединени американски щати във връзка с битка с пиратството, само че ме тормози, че в случай че не продължим с ефикасните ограничения против този тип незаконна активност, е допустимо отново да бъдем включени в този лист. Това директно въздейства върху всички останали процедури, свързани даже с облекчение на визовия режим “, добави Маринов.

Във връзка със прекъсването на интернета и малкия екран в резултат на интервенцията, министърът уточни, че хората изпитват стеснение, само че казусът е на този, който събира пари, с цел да дава противозаконна услуга. „ Вината не е в нас, да се извърнат към оператора “, прикани Маринов.

На въпрос какви са мащабите на закононарушението и дали става дума за незаконна група, министър Маринов разяснява: „ Ние дейно противодействаме на този тип незаконна активност. Тя не е обвързвана единствено с разпространяване на активи и стратегии на такива артикули. Противодействаме на подправените марки, на видео филми, на звукозаписи. Ние в България още не сме привикнали, че това е едно съществено закононарушение, което доста съществено нарушава авторските права “, сподели Маринов и добави, че у нас сме привикнали да дефинираме собствеността като физическо владеене.

Маринов проговори и за сигнала за полицейско принуждение. Разпоредил съм инспекция по отношение на информация за полицейско принуждение във Второ районно ръководство на полицията, уточни той. „ Вчера получих сигнал. Разпоредил съм инспекция от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи ", разяснява той. " Проверката е в ход, само че общо взето казусът касае реакция на патрул, при подаден сигнал, че лица размахват оръжие “, посочи Младен Маринов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР