Intel отчете основната информация за своите финансови показатели към края

...
Intel отчете основната информация за своите финансови показатели към края
Коментари Харесай

Чистата печалба на Intel през третото тримесечие се е увеличила с 34%

Intel регистрира главната информация за своите финансови индикатори към края на третото тримесечие на 2017 година. За този интервал, процесорният колос е съумял да получи 16,1 милиарда $, което е единствено с 2% повече, в сравнение с през третото тримесечие на предходната година. Но при този случай, чистата облага на чипмейкъра се е нараснала с 34% и възлиза на $4,52 милиарда

Както и преди, повече от половината от приходите на чипмейкъра се падат на подразделението Client Computing Group, ангажирано с продажбите на чиповете за PC, преносими компютри и други електронни устройства. За последните три месеца, подразделението е произвело артикули за $8,9 милиарда Приходите от продажбите на артикули за дейтацентровете, спрямо предходната година, са се нараснали със 7% и възлизат на 4,9 милиарда $.

Що се отнася до останалите сфери на бизнеса на Intel, тук би трябвало да се отбележат триумфите на подразделението Non-Volatile Memory Solutions Group, което е профилирано в продажбите на устройства, въз основата на енергонезависима памет. За обсъждания интервал, приходите са нарастнали с 37% и възлизат на $849 милиона. В допълнение, “интернет на нещата” и “програмируемите решения” са донесли надлежно на корпорацията $849 милиона и $469 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР