Intel още миналата година обеща да сложи край на използването

...
Intel още миналата година обеща да сложи край на използването
Коментари Харесай

Intel представи убиеца на BIOS с отворен код Slim Bootloader

Intel още предходната година даде обещание да постави завършек на потреблението на BIOS. Ето че процесорният колос показа своя нов план Slim Bootloader . Той е предопределен за инициализиране на хардуера и зареждането на операционните системи в персоналните компютри, сървъри, мобилна електроника и така нататък Ключовите особености на Slim Bootloader са дребният размер и високата скорост на работа.

Разработчиците споделят, че Slim Bootloader се популяризира посредством BSD лиценза и към този момент може да зарежда операционните системи, в това число и Windows. Зареждащата стратегия към този момент е в положение да ревизира работоспособността и целостта на софтуера. Освен това, в Slim Bootloader е вградена инспекция на съставените елементи посредством дигитален автограф, откъдето могат да бъдат направени настройки и диагностика.



Засега Slim Bootloader може да работи единствено с платформите, основани на Apollo Lake, като се поддържат платките UP Squared, системата Intel Leaf Hill, миникомпютрите MinnowBoard 3 и зареждането на QEMU виртуалните машини. Ентусиастите към този момент започнаха да основават най-различни съставни елементи с отворен код за UEFI фърмуерите и съвместимостта с другите хардуерни решения е въпрос на време.

Засега Intel не оповестява по какъв начин ще употребява Slim Bootloader. Дали това ще стане отворена опция на UEFI или Slim Bootloader ще стане наложителен за производителите на дънни платки, към този момент не е известно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР