Инструментът е модулен и с възможности за допълване на характеристиките

...
Инструментът е модулен и с възможности за допълване на характеристиките
Коментари Харесай

Facebook откри кода на Sonar

Инструментът е модулен и с благоприятни условия за допълнение на характерностите му с функционалности по желание.
Фейсбук разгласи тази седмица, че дава за свободно прилагане кода на Sonar, инструмент за дебъгване на мобилни приложения. По думите на компанията, Sonar дава на разработчиците по-добра концепция за това, което правят техните приложения и метода, по който се оправят в разнообразни условия. Инструментът се базира на общоприетите дебъгинг принадлежности, основаващи се на платформата за разработка на Гугъл Chrome.

Sonar употребява същата основа, само че съставлява платформа, чиито благоприятни условия могат да бъдат разширявани и допълвани с приставки и нови характерности, проучване на грешките и усъвършенстване на приложенията.

„Тази самодейност започва преди повече от три години с излизането на Stetho, дебъгинг фреймуърк за Android, издигнат на основата на инструментите за разработка на Chrome, споделя Емил Сьоландер, софтуерен инженер във Фейсбук.

Sonar, който към този момент е свободно наличен в GitHub, е кросплатформен инструмент, който разрешава на разработчиците да свързват мобилните си устройства – самостоятелни дали са на основата на iOS или Android, или пък емулатор – към десктоп клиент, който може да ръководи и интерпретира стартирано приложение, изясняват Фейсбук. Това разрешава задълбочена инспекция на активността на приложенията. Освен опцията за разработка на лични приставки, програмистите могат да се възползват и от голям брой приставки, създадени от инженерите във Фейсбук.

Сред тези подготвени за потребление приставки се открояват имената на Logs, с чиято помощ могат да бъдат видени записите за активността на устройството без да има потребност от спомагателна конфигурация, Layout Inspector, даваща обстоен взор над йерархиите на потребителския интерфейс и Network, допускащ инспекцията на мрежовите пакети, минаваща към и от приложението.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР