Институциите във Велико Търново проверяват причините за неприятни миризми на

...
Институциите във Велико Търново проверяват причините за неприятни миризми на
Коментари Харесай

Смрад изправи накрак РИОСВ във Велико Търново

Институциите във Велико Търново ревизират аргументите за неприятни миризми на оборски тор в регионалния център и близките обитаеми места.

След подадени голям брой сигнали в Регионалната екологична ревизия за мощна неприятна миризма на фекалии във Велико Търново, от ведомството обявиха, че тя се дължи на действия по торене с оборски тор в землищата на Леденик и близки села до регионалния център. От екоинспекцията показват, че дейностите по торене на земеделските земи, в това число със странични скотски артикули, какъвто е оборският тор, са отвън обсега на нормативната уредба по околна среда и няма правила за миризмите, като показват, че виновната институция е Агенцията за сигурност на храните.

От Областната дирекция на Агенцията обявиха, че предстоят инспекции дали стопаните са изпълнили напътствията за вярна приложимост на естествения оборски тор и други подобрители, избрани от закона. Според специалистите, в летните месеци такива сигнали има в цялата област, което не постоянно означавало, че има нарушавания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР