Институциите в Кюстендил започват работа по изготвянена областна аптечна карта.Днес

...
Институциите в Кюстендил започват работа по изготвянена областна аптечна карта.Днес
Коментари Харесай

Започва изготвянето на областна аптечна карта за област Кюстендил

Институциите в Кюстендил стартират работа по изготвянена регионална аптечна карта.Днес бе свикано съвещание от регионалния шеф инж. Александър Пандурски, в което се включиха представители на деветте общини, РЗИ, РЗОК, Регионална фармацевтична гилдия, Регионална гилдия на българска асоциация на помощник-фармацевтите иБългарска асоциацияза протекция на пациентите. В срещата се включии зам. регионалният шеф Валентина Караганова.

Областнатааптечна картатрябва да се изготвив осъществяване на заповедна Министъра на опазването на здравето и съгласно изпратена отМинистерството методика за разработване.

Целта на Областната аптечна карта е да наблюдава настоящото положение на аптечната мрежа по типове действия и обезпечеността с работещи магистър-фармацевти и помощник-фармацевти. Документътще съдържа данни за географско-демографската характерност на региона, здравно-демографската характерност на популацията в региона, конструкция и ползване на лекарствени артикули за домашно лекуване от популацията на територията на региона, броя, типовете действия и разпределението на откритите аптеки на територията на региона и други

Къмобластната аптечна карта би трябвало дабъде приложено и мнение, направено по написаните от Министерството на здравеопазването ред и критерии, по отношение на нужния най-малък брой аптеки на територията на региона, както и нужния най-малък брой на работещи магистър-фармацевти.

По време на днешната среща в Областна администрация – Кюстендил институциитеобсъдихаспецифични въпроси, касаещидопълване въз основата данни, основни за рамковия документ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР