Институтът по биоразнообразие и екосистемни изследвания при Българската академия на

...
Институтът по биоразнообразие и екосистемни изследвания при Българската академия на
Коментари Харесай

България скърби! Почина доц. Теньо Мешинев, един от водещите фитоценолози в страната

Институтът по биоразнообразие и екосистемни проучвания при Българската академия на науките с огорчение оповестява, че на 11 януари, на 80 годишна възраст, след малко боледуване, умря доцент доктор Теньо Мешинев.

Той беше един от водещите фитоценолози в страната. Научните му проучвания са свързани с разнообразието, структурата и функционалностите на растителните съобщества, оповестени допълнително от 80 научни труда. Бил е началник на секция „ Фитоценология и екология “ в Институт по ботаника при Българска академия на науките от 1993 година до 2010 година Водил е курсовете „ Растителност на България “ (Софийски университет), „ Фитоценология “ и „ Екология на индивидите, популациите и съобществата “ (Пловдивски университет). Бил е началник на петима докторанти,пише Българска телеграфна агенция.

Мешинев е един от основополагащите създатели на националния лист на естествените местообитания и съосновател на мрежата Натура 2000.

Загубихме един безрезервен сътрудник, преподавател и другар, означават от института и допълват, че поклонението ще се състои на 18 януари, от 15:00 ч., в църквата „ Св. Седмочисленици “ в столицата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР