Институтът Fraunhofer IIS и Daimler искат да подобрят условията на живот

...
Институтът Fraunhofer IIS и Daimler искат да
подобрят условията на живот
Коментари Харесай

Mobilization Seat има за цел да помогне на шофьорите

Институтът Fraunhofer IIS и Daimler желаят да подобрят изискванията на живот и работа на професионалните водачи. Защото при тях дългите интервали на седене и едностранчиви придвижвания са част от ежедневието. Идеята на съратниците е т.н. "мобилизационна седалка " с интегрирани въздушни възглавници да помогне против обездвижването по врме на движението на водачите.

Ефектите от „ Мобилизационната седалка “ вече са проучени на симулатор за шофиране. Става дума за специално разработена, новаторска капацитивна система за датчици за придвижване и изследвана в собствените изследователски лаборатории на компанията Daimler.

Технологията на датчиците, употребена в "Mobilization Seat " на Daimler, се основава на 36 сензора, които са вградени в облегалката и седалката. Чрез смяна на електрическото поле, тези сензори записват измествания на тежестта в точна позиция и в действително време, без да засягат комфорта и климата на седалката. С активациите на въздушната възглавница се предизвикват тъй наречените „ динамични тласъци “ за дейното седене.

Ефективността на „ Мобилизационната седалка “ беше изследвана в последната фаза на плана в симулационно проучване на шофиране с 16 мъже професионални шофьори при реалистични условия. Поради миниатюрния форм-фактор и простата текстилна интеграция, капацитивните сензори за придвижване са идеално пригодени като измервателна система за записване на държанието при придвижване в „ мобилизационната седалка “, без да влияят на комфорта или климата за сядане на водача.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР