Инстинктът на бившия премиер Бойко Борисов проговори. И в интервю

...
Инстинктът на бившия премиер Бойко Борисов проговори. И в интервю
Коментари Харесай

Инстинктът на Борисов проговори. Голяма прогноза

Инстинктът на някогашния министър председател Бойко Борисов проговори. И в изявление за бТВ той направи огромна прогноза за страната след вота на 2 април 2023 година

“Инстинктът ми сочи, че ще има държавно управление, тъй като на народа му додея, партиите към този момент нямат запаси и сили. Ако този път президентът Радев извърви бързо мандатите, ние ще имаме още избори ”, разяснява водачът на ГЕРБ в предаването “Лице в лице ”.
-->
“Не може да продължава по този начин страната. Трябва да се откри решение да се излезе от този тупик. Хубавото е, че всички партии поставят големи старания да получат допустимо най-хубав резултат, което значи, че огромна част от българите ще излязат да гласоподават. Ние сме длъжни да уважим избора на българите и да се явим на договарянията за сформиране на държавно управление с положителни резултати ”, добави Борисов.

Борисов отговори на въпроса дали би станал още веднъж министър председател. “Аз съм подготвен на всевъзможни взаимни отстъпки. Ако си победител и водач на партия, да не станеш министър председател, е компромис. Още повече на фона на всички останали мисля, че съм най-опитният човек, с най-доказани резултати. Трябва да се откри компромис от всички и сред първите две партии да се направи допустимо най-хубавото държавно управление, в случай че не може да се откри решение с останалите ", добави Борисов.

Според него когато се прави необятна коалиция е най-стабилно и най-добре да ръководят първите две партии. “Ако не може да се направи би трябвало, ще стане, както беше предходното държавно управление - Политическа партия, социалистите, Слави Трифонов. То трае ден до пладне ”, сподели той.

Бойко Борисов още веднъж промени позицията си дали ще става народен представител. И зае компромисна поза: “Ще заставам там, до момента в който не създадем държавно управление ”.

По думите му идеалното държавно управление е това, зад което има 130 или 140 депутата. “Това може да се реализира единствено, когато това са първите две партии ”, посочи водачът на ГЕРБ-СДС.

“Докладът на Българска народна банка демонстрира, че външният дълг на България е скочил до 45,1 милиарда евро. Трябва доста да се молят на някой да стане министър председател с подобен дълг. Близо 10% се е нараснал за последната година, а лихвите са 2,6 милиарда на година. Нито една партия не може да устои на този голям външен дълг. До 10 дни ще би трябвало да се гледа бюджет, само че в случай че няма държавно управление този дълг ще нарасне. При нас 2021 година дългът е 500,9 млн. Бяхме с Естония отличници ”, изясни Борисов.

По думите му ГЕРБ и Демократична България постоянно са работили дружно в Народното събрание - за нуклеарните реактори, за оръжието за Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР