Instagram пусна поредната си новост - свой собствен шрифт, наречен

...
Instagram пусна поредната си новост - свой собствен шрифт, наречен
Коментари Харесай

Instagram създаде персонализиран шрифт

Instagram пусна следващата си оригиналност - собствен личен шрифт, наименуван Instagram Sans, който възнамерява да употребява необятно за напред както в маркетинга, по този начин и в самото приложение.

Instagram Sans е въодушевен от логото на Instagram и „ отразява формата на глифа и нашия ангажимент към елементарност и направа “. Вдъхновен е значително от комбинацията от квадрати и кръгове, или както Instagram любовно ги назовава, squircles - комбинация от идеално пикселно и ръчно направено с няколко детайла. На някои места можете да видите еволюцията от курсивното лого на Instagram, употребявано от години.

Повечето от шрифтовете на Instagram Sans са много ясни безсерифни букви, което има смисъл за марка с подобен световен и разнороден набор от консуматори. Instagram съобщи, че работи с лингвисти, с цел да подсигурява, че шрифтът работи на допустимо най-вече езици, в това число езици на скриптове като тайландски и японски. При някои шрифтове единствено дребна гърбица в опашката на основния буквен „ Q “ демонстрира, че това е необикновен шрифт.

Това, което по-странните шрифтове дават на Instagram обаче, е доста по-отличителна еднаквост. Място, на което компанията се надява потребителите да тестват Instagram Sans, е в Stories and Reels, където надпис, написан на Sans Script, няма да наподобява като изтръгнат видеоклип от TikTok.

Истинският въпрос обаче е по какъв начин потребителите ще се усещат за новия образ. Мета знае по-добре от всеки различен какъв брой устойчиви могат да бъдат потребителите на промени. Това може би е повода Instagram прави измененията по малко, а не трансформира напълно всичко за ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР