Instagram обяви във вторник, че ще предприеме стъпки за потискане

...
Instagram обяви във вторник, че ще предприеме стъпки за потискане
Коментари Харесай

Instagram с мерки срещу руската пропаганда

Instagram разгласи във вторник, че ще предприеме стъпки за угнетяване на пропагандата на съветското държавно управление и отбрана на поверителността на потребителите в Украйна и Русия.

Компанията ще стартира да намалява рейтинга на изявления от съветски държавни медии, поставяйки всички истории от тези медии под друго наличие от други източници. Потребителите, които отиват да споделят истории, произхождащи от някой от тези сметки, към този момент ще виждат изскачащо известие, което ги предизвестява да не популяризират „ държавно следени медии на Русия “.

„ Instagram счита, че акаунтът, основал тази обява, може да бъде отчасти или напълно под публицистичния надзор на съветското държавно управление “, се споделя в известието.

Потребителите, които споделят истории с връзки, сочещи към домейни, свързани с съветските държавни медии, ще получат същата „ глоба “. Съдържанието от сметки, свързани с съветската страна, също няма да се демонстрира в алгоритмично и в Reels.

Усилията на Instagram да спре потока от подкрепяна от страната дезинформация по отношение на съветската инвазия в Украйна, следват напъните на Фейсбук. Социалната мрежа разгласи предходната седмица, че по сходен метод ще се опита да потисне съветските държавни медии посредством потребление на предупредителни етикети и намаление на рейтинга.

Instagram също по този начин прибавя нова мярка за дискретност за някои консуматори, основани в Украйна и Русия. Сега частните сметки, основани в тези страни, ще имат описи с почитатели, а описите на общите им другари ще бъдат скрити, добавяйки пласт на отбрана, който прикрива обществените връзки в действителния живот.

Компанията майка на Instagram и Фейсбук Meta по-рано разгласи, че ще направи криптирани DM налични за всички пълнолетни консуматори в Украйна и Русия и ще улесни сметките в тези страни да трият групово наличие и интензивност.

Повече софтуерни вести може на намерите . 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР