Instagram може да се притеснява относно заплахата от страна на ...

Instagram може да се притеснява относно заплахата от страна на

TikTok преварва Facebook по разходи за инфлуенсъри през 2022 г.


Instagram може да се тормози по отношение на опасността от страна на TikTok за нейната активност, само че в кратковременен проект към момента е надалеч напред, когато става въпрос за разноски за инфлуенсър маркетинг в платформата й в Съединени американски щати.Нов разбор сочи, че през 2022 година Instagram е на път да генерира близо три пъти повече разноски за инфлуенсър маркетинг, в съпоставяне с TikTok —или 2.23 милиарда $ в Instagram, в съпоставяне със 774.8 милиона, изхарчени в TikTok.

И до момента в който Instagram се оправя добре по отношение на TikTok на този фронт, същото не може да се каже за другото приложение на Meta - Фейсбук.

Новите данни от Insider Intelligence (някогашната eMarketer) сочат, че TikTok е на път да изпревари Фейсбук по повод на разноските на рекламодатели за инфлуенсър маркетинг през тази година и да задмине през 2024 година класираната на второ място по този индикатор платформа YouTube.

В момента YouTube генерира 948.0 млн. $ за инфлуенсър маркетинг в платформата си в Съединени американски щати, изпреварвайки Фейсбук, която има 739.0 млн. $. 

Instagram непрекъснато поправя логаритмите си, по този начин че да изкарват на челен проект постове на основатели на наличие и реклама, макар недоволствата от страна на консуматори, които желаят да виждат повече фотоси и видеа на свои другари.Заради непрекъснатите промени в Instagram обаче някои основатели на наличие се тормозят, че обсегът на постовете им може да бъде обиден.

Корекциите във фийда на Instagram ще разрешат на по-малките инфлуенсъри да получават по-голям дял от рекламните доходи. Така наречените „ нано “ инфлуенсъри имат сред 1 000 и 4 999 почитатели, а „ микро “ инфлуенсърите са с сред 5 000 и 19 999 почитатели. Тези инфлуенсъри към този момент се облагодетелстват по-сериозно в TikTok. 

В отчета се показва, че разноските за маркетинг, ориентирани към партньорства с по-малки инфлуенсъри, нарастват бързо. Тази година разноските за “нано ” инфлуенсъри ще набъбнат с 220.5%, предвиждат анализаторите, до момента в който тези за “мега ” инфлуенсъри – единствено с 8.0%. (Мега инфлуенсърите имат минимум 1 милион почитатели.)

Като цяло, в отчета се показва, че разноските за инфлуенсър маркетинг в Съединени американски щати ще набъбнат с 27.8% през 2022 година до 4.99 милиарда $.

Източник: profit.bg

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg