Инспекторите, които контролират как се спазват новите противоепидемични мерки, ще

...
Инспекторите, които контролират как се спазват новите противоепидемични мерки, ще
Коментари Харесай

Затвор до 5 години и до 50 000 лева глоба за нарушителите на пропуска със зелен сертификат |

Инспекторите, които управляват по какъв начин се съблюдават новите противоепидемични ограничения, ще би трябвало да имат зелен документ. При констатиране на тежки нарушавания те ще " изпращат неотложно сигнал до прокуратурата за осъществяване на инспекция за съществуване на закононарушение по член 355 от Наказателния кодекс. 

Това написа в на здравния министър Стойчо Кацаров, с която от среднощ зеленият документ като вход за заведени, кина, театри, спортни събития и така нататък на закрито. Според Наказателен кодекс " който наруши разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразна болест по хората, се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция от хиляда до 10 хиляди лв.. Ако действието е осъществено по време на зараза, пандемия или изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи, наказването е отнемане от независимост до пет години и санкция от 10 до петдесет хиляди лв. ". 

Освободени от документи са децата до 18-годишна възраст, съгласно заповедта на Кацаров, като в началото беше оповестено, че няма да се тестват единствено децата до 12 г. 

Зеленият документ няма да се изисква за публичния превоз, за питателните магазини, аптеките, банките. Няма да се употребява и в учебните заведения - нито за учителите, нито за децата. Достъпът до администрацията също ще става без зелен документ, с цел да не се лишават жителите от административни услуги.

Изключение от зеления документ се позволява и за дрогериите, оптиките, зоомагазините, доставчиците на пощенски и куриерски услуги, застрахователите, доставчиците на платежни услуги и офисите на телекомуникационните оператори, без значение дали са независими обекти или са ситуирани в молове. Без документ ще работят и пазарите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР