Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит

...
Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит
Коментари Харесай

НАП спипа 9 млн. цигари в хавлиени кърпи

Инспектори от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите предотвратиха опит за контрабанда на към 9 млн. къса цигари (900 кашона), които по документи били разказани като хавлиени кърпи.

В четвъртък, малко преди 11 ч., камионът със софийска регистрация, който по документи превозвал хавлиени кърпи, е спрян за инспекция на излизане от страната на граничен пункт Никопол. Фискалните контрольори създали инспекция на документите и оглед на товара, като по думите на водача, кърпите – общо 32 палета, били натоварени от София, само че в товарителницата като начална точка бил посочен Казанлък.

Разминаването сред описанието в документите и казаното от лидера усъмнили инспекторите от „ Фискален надзор “. При осъществения подробен оглед на камиона, те забелязали, че кашоните са на разнообразни равнища. При отварянето им проверяващите от Национална агенция за приходите открили, че в 30 палета има цигари без бандерол, а единствено в две – заявените хавлиени кърпи. Шофьорът и камионът са предадени на „ Гранична полиция “ и Агенция „ Митници “. 

„ Това е следващ триумф за чиновниците от „ Фискален надзор “, при който оказваме подпомагане както на граничните управляващи, по този начин и на сътрудниците от Агенция „ Митници “. Само преди по-малко от 10 дни, с професионалните си дейности  инспекторите предотвратиха опит за импорт на подправени артикули от Гърция.

При този случай те още веднъж потвърдиха, че отговорно и с висок професионализъм извършват служебните си отговорности. Благодаря на сътрудниците за безупречната работа “, съобщи заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР