Инспектори от Министерството на земеделието, храните и горите не установиха

...
Инспектори от Министерството на земеделието, храните и горите не установиха
Коментари Харесай

След изненадваща проверка: Инспектори не откриха нарушения в къща за гости в Лясковец

Инспектори от Министерството на земеделието, храните и горите не откриха нарушавания във действието на къща за посетители в Лясковец при изненадваща инспекция в наличието на медии.

В неделя по обяд инспектори от МЗХГ и Държавния фонд " Земеделие ", както и представители на Инспектората към министерството, посетиха къща за посетители, построена със лични вложения и със съфинансиране по Програмата за развиване на селските региони от предходния програмен интервал.
 БГНЕС

Собствениците на къщата са кандидатствали за финансиране за в допълнение съоръжение от новия програмен интервал, за което им дава право Програмата за развиване на селските региони.

Екипът от проверяващи, управителен от Стефан Спасов, шеф на отдел " Водено от общностите локално развиване " към министерството, се срещна с документите и положението на къщата, както и с регистрите от цялостната й активност досега. -->
 БГНЕС

Пред публицистите, след траялата близо два часа инспекция, Спасов заключи, че къщата за посетители действа от 2015 година, употребява се по предопределение, има указател на нощувките и на гостите за целия интервал на действието си.

По думите му в регистрите има огромен брой задгранични туристи от Португалия, Франция и Румъния, както и месеци, в които са били регистрирани към 150 нощувки.

Собствениците на къщата са дали и документи за платени туристически налози в община Лясковец за интервала от 2015 до 2018 година. Документацията изцяло дава отговор като действия и разноски, осъществени по тактиката за локално развиване на Местната инициативна група " Лясковец-Стражица ", означи Спасов.
 БГНЕС
Изготвеният от проверяващите протокол и отчет ще бъде възложен на Държавна фирма " Земеделие ", който би трябвало да утвърди новото планово предложение.

Мария Маринова, изпълнителен шеф на Местната инициативна група, уточни, че досега притежателите са вложили в своето начинание към 400 хиляди лв. лични вложения, били са подкрепени с европейски средства от близо 75 хиляди лв., а за новия програмен интервал аплайват за финансиране от 68 хиляди лв. за в допълнение съоръжение.

Къщата за посетители в Лясковец е първата, от която стартират изненадващите инспекции на инспекторите от министерството по концепция на земеделския министър Десислава Танева; общо 14 къщи за посетители в цялата страна , кандидатствали за европейско финансиране по новия програмен интервал, ще бъдат тествани , напомни Стефан Спасов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР