Инспекторатите на Министерството на здравеопазването и Агенцията за социално подпомагане

...
Инспекторатите на Министерството на здравеопазването и Агенцията за социално подпомагане
Коментари Харесай

Министерски пратеници налазиха с проверки РЗИ – Благоевград

Инспекторатите на Министерството на здравеопазването и Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/ вършат масирани инспекции в Регионалната здравна ревизия и „ Социални грижи “ в Благоевград.

В РЗИ инспекцията почнала в действителност преди десетина дни за препоръка на работата на шефа на инспекцията доктор Калоян Калоянов, която трябвало да стане още предходната година, само че заради пандемията била отсрочена. След няколко дни ровене по документи проверяващите си отпътували и показали в здравното министерство негативна оценка за атестацията на Калоянов, поради голям брой открити нарушавания в общата администрация, оповестиха за „ Струма “ източници от Министерство на здравеопазването. Едно от тях е за назначена от Калоянов служителка, приключила „ Туризъм”.

М. СтанчеваР. ПетковаАл. Балев
Тази сряда проверяващите пристигнали още веднъж в Благоевград, този път по сигнал на двама уволнени от шефа на РЗИ адвокати – Надежда Вълкова и шефа на дирекция „ Административно-правно, финансово и стопанско обслужване”Илко Тодоров. Специално при отстраняването от работа на Тодоров той излязъл в болнични на 12 май, само че Калоян Калоянов му изпратил двама служители на реда от Първо полицейско ръководство да му връчат заповедта за преустановяване на трудовите правни отношения.

Според източниците ни стигнала информация в министерството, че от 3 май доктор Калоянов не върви на работа в РЗИ – Благоевград, или се мярка за по половин час дневно, очевидно очаквайки всеки миг да бъде заменен. За поста му се спрягат 3 имена – на шефа на дирекция „ Медицински действия “ в РЗИ – Благоевград доктор Петър Иванов, на шефката на дирекция „ Обществено здраве “ в инспекцията Мария Станчева и на хирурга доктор Иван Канелов от гр. Гоце Делчев, който е и локалният водач на Вътрешна македонска революционна организация.

Смята се, че Станчева е с най-големи шансове, тя в последно време постоянно била забелязвана с някогашния кандидат-депутат от ръководещата партия „ Продължаваме промяната “, ветеринарят и някогашен регионален шеф на БАБХ, който сега върти бизнес с веган храни, Стоян Мавродиев.

Любопитно е, че самият Калоян Калоянов е някогашен зависещ на Мария Станчева в РЗИ и самият той неведнъж коментирал, че е бил „ възпитаник на Марчето “, както я назовава.На по-малко от 100 метра от РЗИ сега се тресе от инспекции и друга институция – „ Социални грижи “, чиито офиси са на последния етаж на постройката на община Благоевград.

Там сега от Инспектората на АСП се изземат документи по два сигнала.Единият е по тъжба на граничен служител на реда от Сандански, който от доста време бил в непрекъснати разногласия и кавги с някогашната си брачна половинка първо за наставнически права, след това за режим на рандеву. Проверката стигнала до Благоевград поради присъединяване на локална психоложка, която работила с детето. Работи се по сигнал, че тя нарушила служебната нравственос – издавала на двамата родители информация за другия.

Още по-сериозна е инспекцията по втория случай, за който АСП била осведомена от служителка в Регионалната работа за обществено подкрепяне в Благоевград. Той касае благоевградско семейство с 2 деца, от които едното е със съществени увреждания. Въпреки затрудненото им състояние, родителите получили за осиновяване още едно детенце.

Установено е обаче, че за 2 година обществените служащи от Благоевград не създали нито една инспекция на фамилията, с цел да проследят по какъв начин се усеща детето, при какви условия живее, най-малко липсват всевъзможни протоколи от такива инспекции, които се вършат наложително през избран интервал.

Тази инспекция е изпратена в Благоевград персонално от изпълнителния шеф на АСП Румяна Петкова, тъй като инспекторатът е под нейно предписание. Петкова е от Кресна и преди през 2017 година да получи високото предопределение в организацията беше началник на Регионалната работа за обществено подкрепяне в Благоевград.
Директорът на „ Социални грижи “ Александър Балев не отхвърли, че в службата текат инспекции, само че съгласно него те са планови.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР