Инспектор Детска педагогическа стая в РУ-Етрополе Миглена Сиракова и колегата

...
Инспектор Детска педагогическа стая в РУ-Етрополе Миглена Сиракова и колегата
Коментари Харесай

Полицията беседва с ученици от Етрополе за пътната безопасност и агресията в училище

Инспектор Детска педагогическа стая в РУ-Етрополе Миглена Сиракова и сътрудника й инсп. Георги Георгиев от Охранителна полиция посетиха учениците от VII клас при ОУ „ Христо Ботев “ в Етрополе, където дружно означиха Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни катастрофи .

В мероприятието се включи и секретарят на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни Лазар Василев, осведомиха от ОДМВР-София. По време на изнесената сказка беше обърнато внимание, че с изключение на да подсети за починалите при произшествия , денят за възпоменание има за цел да предизвика отговорност у всички участници в придвижването по пътищата . На подрастващите бяха припомнени разпоредбите за безвредно придвижване по пътищата и беше извършена полемика по тематиката.

С четвъртокласниците полицейските чиновници организираха сказка на тематика „ Агресия и учебен тормоз “ . По време на срещата те обърнаха внимание на учениците върху обстоятелството, че с повишаване на възрастта условията за надзор над възприятията и държанието стават по-големи. Обяснено им бе, че е значимо да се научат да овладяват възприятията си , да схванат какво ги разстройва, ядосва или гневи, с цел да могат да се научат да управляват страстите си.

На децата беше показана презентация по тематиката, чрез която бяха осведомени с другите форми на експанзия и тормоз , както и с методите за справяне. Бяха им посочени лица и организации за контакт, при положение на упражнена експанзия върху тях. Темата за експанзията бе прегледана и от позиция на жертвата. За онагледяване на беседата бяха коментирани разнообразни конфликтни обстановки сред учениците в класа и вероятни способи за тяхното разрешаване чрез диалог, без потребление на разнообразни форми на физическа разпра.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР