Иновациите и новите технологии са ключът към качествена промяна в

...
Иновациите и новите технологии са ключът към качествена промяна в
Коментари Харесай

Уилям Стюарт от агенция Povaddo: Хората искат иновации, но понякога политиците се колебаят

Иновациите и новите технологии са ключът към качествена смяна в разнообразни сфери на живота в предпочитани области като възстановяване на публичното здраве - на това мнение са близо 90% от жителите, живеещи в разнообразни страни на четири континента. Близо 7 от всеки 10 индивида считат, че с цел да се случва действителна смяна посредством въвеждането на нови технологии и новаторски артикули в другите сфери от живота, бизнесът и държавните управления би трябвало да работят в синхрон и дружно. Последното обаче не всеки път се случва.

Данните са от ново огромно интернационално изследване, отдадено на нововъведенията и мястото им в решение на световните провокации, извършено от самостоятелната американска организация Povaddo. В проучването са взели присъединяване над 17 000 пълнолетни жители на общо 14 страни в Европа, Азия и Северна и Южна Америка.

Кой е би трябвало да е моторът в нововъведенията, на кого хората се доверяват?

" Хората усещат, че най-често бизнесът е моторът на нововъведенията и новите технологии. Обществата желаят нововъведения и промени. Когато предложихме разнообразни варианти за отговори се оказа, че упования за новаторски метод има освен в сферите на опазването на здравето, петролната, газовата промишленост, само че и в региона на финансовите услуги, тютюнева промишленост, строителството ", сподели пред " Булевард България " създателят и президент на Povaddo Уилям Стюарт.

Данните показнат, че а 69% от участниците в проучването считат, че бизнесът е и позитивният образец в това отношение, изясни Стюарт. На сходен въпрос за ролята на държавните управления в реализирането на качествена смяна посредством внедряване на нови технологии 45 на 100 дават отговор, че тя е положителна. 38% обаче са на тъкмо противоположното мнение - че ролята на политиците е отрицателна, сподели президентът на Povaddo.

Като значим проблем 38 на 100 от интервюираните пълнолетни жители в интернационалното изследване показват неналичието на еднакъв достъп за всички до новаторски артикули в техните страни. Това спъва публичните промени на база новите технологии и капацитета за развиване.

Обяснението на Уилям Стюарт за какво щом публичното предпочитание е налице, преходът към новаторски решения в разнообразни сфери и разнообразни страни не е толкоз елементарен, е, че когато става дума за политически решения и бизнес решения, се търси салдото сред това какво ще стане, в случай че нововъведенията навлизат прекомерно постепенно и противоположното - какъв ще е резултатът, в случай че навлязат прекомерно бързо:

" Този тип безредици съществуват по най-различниобществени въпроси. Понякога в предпазливостта се губи движение и визия за това какъв е капацитетът на смяната, в случай че тя бъде ускорена ", счита анализаторът. И дава за образец настоящи тематики като навлизането на криптовалутите и на артикули, основани за се да понижи вредата от тютюнопушенето след пълнолетните жители посредством въвеждане на по-щадящи здравето други възможности на цигарите.

" Смелите нововъведения могат да дадат подтик на напредъка в света и с тяхна помощ да бъдат реализирани неща, които малко хора са си представяли, че са вероятни до наскоро. Но когато изгодите от тези нововъведения не са налични за всички, техният капацитет не може да бъде изцяло доближат.

Необходими са прагматични политики, които изпреварват нововъведенията, тъй че бизнесът и държавните управления да са в положение да обезпечат по-справедлив краен резултат и да подсигуряват трайно влияние за всички “, споделя по този мотив Грегоар Вердо, старши вицепрезидент „ Връзки с обществеността “ на " Филип Морис Интернешънъл ". Компанията е иницатор на интернационалното изследване, осъществено от Povaddo.

Участниците в проучването слагат намаляването на тютюнопушенето на трето място измежду сферите, в които развиването и навлизането на новите технологии и нововъведения ще сътвори благоприятни условия за значителен прогрес в идващите 10 до 20 години. 65% от интервюираните дават този отговор. За 78% нововъведенията са потребни за поощряване на здравословно хранене, за 72 на 100 - за гарантиране на качествено и налично опазване на здравето за всички, показнат още данните.

Половината от интервюираните обаче са на мнение, че държавното управление и здравните управляващи в техните страни не се оправят със задачата да обезпечат достъп на всички до най-актуалните нововъведения и технологии съответно в региона на публичното здраве.

Глобалният взор върху данните от проучването демонстрира още, че има георгафски разлики в желанието за развиване и достъп до нововъведения.

" В страните от Латинска Америка има по-голям възторг и предпочитание за внедряване а пробивните нововъведения спрямо Европа и Азия. И това се следи в разнообразни сфери - криптовалутите, опазването на здравето, електрическите транспортни средства, фармацията. В Латинска Америка хората са доста положително настроени. Може би това е израз на предпочитание, на жадност за дълбока смяна, която може да повлияе положително на метода на живот. По-развитите общества в Европа и Азия като че ли по-широкият достъп до нововъведения води до това да се одобряват за даденост ", дава още малко елементи Стюарт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР