Инженерите от Hacksmith на Youtube създадоха напълно прибиращ се, променящ

...
Инженерите от Hacksmith на Youtube създадоха напълно прибиращ се, променящ
Коментари Харесай

Прибиращ се светлинен меч реже стомана като масло - slava.bg

Инженерите от Hacksmith на Youtube сътвориха изцяло прибиращ се, изменящ цвета си светлинен меч, който реже метала като масло.

Сабята, захранвана с плазма, свети при 2200 ° C (4000 ° F). Благодарение на специфична дюза плазмата се изстрелва от дръжката в съвсем съвършено пресъздаване на светлинните мечове от междузвездни войни.

Този героизъм е плод на четиригодишната работа на инженерите. При по-ранните опити се нагряват дълги волфрамови пръчки до рискови температури. Въпреки това „ интернет в никакъв случай не е удовлетворен “, съгласно Хаксмит и по тази причина те се заели да основат версия, която се прибира и уголемява като научно-фантастичните оригинали.

Най-новият светлинен меч разполага със профилирана ламинарна дюза, която създава ламинарен поток (плавен поток от течност или газ с малко или никакво смесване) на сбит течен пропан газ.

Нагрят до високи температури и мощно съсредоточен, газът се трансформира в кръгообразен лъч от светеща плазма, който наподобява на светлинен меч. Въпреки че сега технологията се употребява основно при издухване на стъкло, превръщането в светлинен меч е надграждането, което сигурно заслужава.

Виж видео!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР