Инженерите на Skoda напредват с разработката на първия хибриден модел

...
Инженерите на Skoda напредват с разработката на първия хибриден модел
Коментари Харесай

Superb Hybrid: 218 коня и 70 км на ток

Инженерите на Skoda напредват с създаването на първия хибриден модел в историята на марката. Бензиново-електрическият Superb ще бъде подготвен следващата година, разкрива шефът на двигателостроителния отдел на компанията Мартин Хрдличка пред AutoExpress.

Хибридът с опция за зареждане от битовата мрежа ще бъде оборудван с 1.4-литров бензинов турбодвигател със 156 к.с. и електромотор със 115 коня. Системната мощ на установката ще доближава 218 к.с.

От Skoda не показват динамичните характерности на хибридния Superb. Оборудваният с аналогична силова установка Volkswagen Passat GTE форсира от 0 до 100 за 7.4 секунди и развива оптималната скорост 225 км/ч.

Първата бензин-електрическа Skoda ще получи батерия с потенциал 13.3 кВтч. Тя ще разрешава изминаването на 70 км единствено на ток. Хибридният Superb ще отделя единствено 31 грама въглероден двуокис на километър.

Според Мартин Хрдличка идващият модел, който ще получи бензин-електрическа силова установка, ще бъде кросоувърът Kodiaq. Веднъж внедрена, хибридната система ще може да се пригоди елементарно също за Octavia и Karoq, само че за задачата би трябвало първо да бъде изследван пазарът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР