Инженери от Лигата за състезателни дронове (Drone Racing League) създадоха

...
Инженери от Лигата за състезателни дронове (Drone Racing League) създадоха
Коментари Харесай

Най-бързият дрон лети със скорост от 289 км/час

Инженери от Лигата за спортни дронове (Drone Racing League) сътвориха нов дрон, който сега е най-бързият в света. Новият DRL RacerX реализира скорост от 263 км в час на трасе от 100 метра, а при по-дълга отдалеченост достигнатата оптималната скорост е 289 км/час.

Най-бързият дрон тежи 800 гр. и четирите му перки вършат 46 000 оборота в минута. Така той печели конкуренцията на Гинес за най-бърза скорост на задвижван от батерия и командван отдалечено летателен апарат.

Основателят на Drone Racing League, Николас Хорбачевски декларира, че за построяването на RacerX  са трябвали няколко години и са употребявани доста софтуерни нововъведения.

Дроновете стават все по-популярни и използвани в разнообразни сфери от актуалния живот – научни, спортни, за развлечение,за наблюдения,  проучвателен, военни и прочие

НАСА възнамерява да употребява дронове за проучване на Марс, от компанията BioCarbon Engineering създават дрон, който да сади дървета на непристъпни места, военните съчетават отдалечено ръководените дронове с изкуствен интелект с цел да поразяват съперника и така нататък

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР