- Инж. Василев, какви цели Топлофикация Плевен“ си постави през

...
- Инж. Василев, какви цели Топлофикация Плевен“ си постави през
Коментари Харесай

Инж. Василев: За 2021 г. имаме още по-високи цели

- Инж. Василев, какви цели „ Топлофикация Плевен “ си сложи през 2020 година и каква е Вашата равносметка?

- Целите, които си поставихме за осъществяване през 2020 година, бяха ориентирани към повишение на енергийната успеваемост на „ Топлофикация Плевен “, както и поддържане на нашите уреди и топлопреносната ни мрежа в редовност. Не на последно място се съсредоточихме върху увеличение броя на клиентите ни и даване на качествена услуга, каквото е точно централното отопление. Парното е по-евтино от другите му други възможности и по-екологично за града, защото ние работим на природен газ. Извършили сме реорганизация и рехабилитация на абонатни станции и сектори от топлопреносната мрежа. Изградили сме нови абонатни станции и топлофикационни отклонения, захранващи новите ни клиенти.

- Какви са новите Ви планове?

- През 2020 година започнахме работа по план за когенерираща мощ, която да размени старите парни котли на сдружението. С новата инвестиция чакаме да увеличим каузи на комбинирано създаваната сила с високо ефикасна и екологична технология, отговаряща на последните условия на Европейски Съюз.

Осъществихте ли някоя по-сериозна инвестиция в работещите уреди?

- Преди началото на отоплителния сезон беше осъществен ремонт на газовата турбина, с който се обезпечи ресурсът й за естествена работа през идващите 50 хиляди работни часа. Турбината дава отговор на европейските стандарти за сходен вид уреди. Модерна и автоматизирана. Управлението на турбината се прави чрез операторска станция със профилиран програмен продукт от оператор.

Какви цели сте си сложили за 2021 година?

- Целите ни са ориентирани към повишение на енергийната успеваемост на сдружението, посредством осъществяване на стартиралия през 2020 година план за създаване на заместваща мощ, от една страна и от друга обслужването  на битовите клиенти. Повече екология и нововъведения. Завършване на планове, посредством които ще развием нашата активност в посока още по-качествено топлоподаване и дружно с него произвеждане на чиста сила. Разбира се, продължаваме с увеличение броя на клиентите, реорганизация на съществуващи и създаване на нови абонатни станции и топлофикационни отклонения. Надяваме се да надскочим постигнатото през 2020 г.  и да успеем за в бъдеще да осъществяваме още огромни планове и вложения.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР