Инж. Страхил Танев застава начело на Агенцията по геодезия, картография

...
Инж. Страхил Танев застава начело на Агенцията по геодезия, картография
Коментари Харесай

Страхил Танев оглавява Агенцията по кадастър

Инж. Страхил Танев застава отпред на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, съобщават от Министерство на регионалното развитие. Той е назначен със заповед на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

Смяната на управлението на АГКК се постанова поради забавени промени. Министерство на регионалното развитие чака от новия изпълнителен шеф на АГКК самодейност за незабавни промени на наредбите и инструкциите, които да дадат подтик за модерното произвеждане на кадастрални карти, геодезически действия и картографски артикули.

Страхил Танев е изправен пред дилемите да възвърне Съвета по геодезия, картография и кадастър, да довърши процеса по надграждане на осведомителните системи и цифровите услуги и да сътвори дълго чаканата връзка с Имотния указател.

Страхил Танев е приключил Университета по архитектура, строителство и геодезия, където се дипломира като магистър - инженер по геодезия.

Работил е като механик - геодезист, а в интервала 1999 - 2004 година е бил архитект. Участвал е в изработването на кадастрални проекти на обитаеми места, попълване и поддържане на кадастралния проект, проект на подземните проводи и уреди, основаване на кадастрална карта и кадастрални регистри и в геодезически работи и измервания. Изготвял е цифрови модели в строителството.

От 2004 до юни 2023 година е бил началник на инженерно-геодезическите действия на едни от най-големите инфраструктурни планове на територията на страната в региона на пътната и железопътна инфраструктура, водоснабдяването и канализацията, преправянето на боклуци и отпадни води, строителство на огромни логистични центрове и други

Той е вписан в регистъра на правоспособните лица за осъществяване не действия по кадастъра и е член на Камарата на инженерите по геодезия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР