Инициаторите на новия църковен проект в Украйна грубо се намесват

...
Инициаторите на новия църковен проект в Украйна грубо се намесват
Коментари Харесай

Гръмна голяма скандал! Путин изригна: Безбожниците от 20-ти век са...

Инициаторите на новия църковен план в Украйна жестоко се намесват в църковния живот и припомнят на безбожниците, които са преследвали свещениците и вярващите през 20 век. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на мероприятие по случай 10 години от събора на Руската православна черква, на който се състоя интронизацията на съветския патриарх Кирил, оповестява Блиц.

" Днес в Украйна се реализира план, който няма отношение към вярата, а е изцяло подправен " и обвързван с битката за власт, сподели Путин. " Тъжно е, че в него се оказа замесен и Константинополската патриаршия. Протича жестоко вмешателство в църковния живот, чиито основатели като че ли са се учили от безбожниците от предишния век, които гонеха вярващите от храмовете и преследваха свещенослужителите ", съобщи съветският президент.

Властите на Русия не се месят в църковните каузи, в това число тези в самостоятелна Украйна, само че си резервират правото да реагират и да вършат всичко в отбрана на правата на индивида, в това число свободата на вероизповеданието, предизвести той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР