Инициативата се реализира от Областния съвет на Българския червен кръст

...
Инициативата се реализира от Областния съвет на Българския червен кръст
Коментари Харесай

Младежко пространство е обособено до Речната гара във Видин

Инициативата се осъществя от Областния съвет на Българския червен кръст по план „ Да създадем пространство “, със съдействието на Община Видин.

На откриването на обновената градска повърхност посетител бе заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Сред присъстващите имаше представители на разнообразни институти, учебни заведения, неправителствени организации.

Цветелина Петрова, шеф на Областния съвет на БЧК, откри събитието, като означи, че планът е извоюван от Българския юношески червен кръст, финансиран от Фонда за повишение на потенциала на Националните сдружения на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Видин е един от шестте града в България, където се осъществя планът. Основната цел е да се облагородят градски площи, които да се трансфорат в изобретателни пространства за осъществяване на образования, акции и акции на БЧК, както и да се употребяват за отдих и развлечения.

Борислава Борисова поздрави Цветелина Петрова и нейния екип от името на кмета доктор Цветан Ценков и от свое име. „ Сигурна съм, че видинчани и гостите на града ще харесат това място и то ще стане прелъстителен център за отдих и за потребни инициативи. Призовавам видинчани да пазят сходни облагородени места освен тук, а и в целия ни град. Знаете, че общинското управление се старае доста в тази посока, с цел да се употребява съграденото години напред. Нека всеки от нас даде своя персонален принос, с цел да наподобява градът ни хубав, чист, зелен и привлекателен! “ – сподели Борисова.

Събитието продължи с стратегия, в която взеха присъединяване Градският духов оркестър, мажоретният състав от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, ученици на детска градина „ Русалка “ и фолклорна студия „ Северняци “. На всички участници бяха раздадени дарове, а доброволци от видинския червен кръст бяха наградени за дейната им работа.



В облагороденото пространство са сложени пейки, маси, стойки за колела и материали, които да се употребяват за образования по оказване на първа помощ на потърпевши.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР