Инициативата на БДЖ е по повод Деня на Съединението на

...
Инициативата на БДЖ е по повод Деня на Съединението на
Коментари Харесай

Атракция с парен локомотив между Септември и Велинград

Инициативата на БДЖ е във връзка Деня на Съединението на България

На 6 септември - петък се организира атракционно пътешестване по теснолинейката сред Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Специалното пътешестване ще се реализира за всички клиенти на националния жп транспортьор, които демонстрират интерес към ретро преносимия състав и живописния маршрут. В празничния ден, пътническата комбинация ще бъде теглена от теснопътния парен локомотив № 609.76 - доставен у нас тъкмо преди 70 години.  

Атракционният трен ще замине от гара Септември в 10:35 часа, като при идването си във Велинград ще бъде проведено посрещaне от локалната община. В противоположното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Велинград в 16:15 часа.

Ретро влакът ще бъде декориран от сдружението „ За теснолинейката ”, които ще се погрижат и за положителното въодушевление на пасажерите. Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона.

Цената на билета за влака с парния локомотив № 609.76 сред Септември и Велинград ще бъде 25.50 лева. за пътешестване в двете направления -с включени непокътнати места.

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис без да употребяват настрана седящо място, като при закупуване на билети е нужен документ, удостоверяващ тяхната възраст.

Националният железопътен транспортьор припомня, че децата на възраст до 10 години наложително пътуват с компаньон.

Продажбата на билети и резервацията на непокътнати места за пътуване с атракционните влакове ще стартира от петък - 23-и август.

Билети могат да бъдат закупени от железопътните бюра в столицата, както и от гарите София, Пловдив, Пазарджик и Септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР