Информация от Държавния департамент на САЩ за съдия Андон Миталов,

...
Информация от Държавния департамент на САЩ за съдия Андон Миталов,
Коментари Харесай

ВСС иска данни от САЩ за наказания Миталов

Информация от Държавния департамент на Съединени американски щати за арбитър Андон Миталов, който получи черен щемпел за влизане в Щатите поради корупция, е изискал Висшият правосъден съвет. Това заяви за Българска национална телевизия представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев. В сряда държавният секретар Майкъл Р. Помпео разгласи в особено изказване, че Съединени американски щати постановат за първи път възбрана на български арбитър да влиза в страната поради сериозна корупция.  Миталов е ръководител на 10-и състав в профилирания углавен съд. Той стана прочут с обстоятелството, че пусна обвинения за шпионаж началник на „ Русофили ” Николай Малинов да отиде в Русия, с цел да получи медал от Путин. Съпругата и дъщерята на Миталов също нямат право да влизат в Съединени американски щати.

Изненадах се, че става въпрос за сътрудник от системата, сподели Магдалинчев. И добави: " Информацията приказва за корупционни дейности, само че не знаем какви ”. Изнесените публично данни са доста общи, занапред ще забележим защо става въпрос, продължи председателстващият Висш съдебен съвет и напомни, че Специализираният съд се занимава единствено с наказателни каузи, не с цивилен и други.

Боян Багдалинчев сподели, че на този стадий Висш съдебен съвет не са се свързали с Миталов. Съдията не е уведомил съвета, че е в болнични. Разбрахме това през вчерашния ден, до момента в който бяхме в съвещание. Не можем да изслушваме някой авансово, в случай че не знаем защо го изслушваме ", добави Магдалинчев. И съобщи, че Висш съдебен съвет е изискал информация още от прокуратурата и КПКОНПИ. Магдалинчев позволи вероятността управляващите у нас да са работили взаимно с американските.

" Малко познавам арбитър Миталов, нямаме общи контакти ”, сподели още Магдалинчев. И акцентира: „ Не е прелестно да се чуе това за правосъдната система ”. По думите му надали има страна, в която корупцията е изцяло изкоренена. „ Въпросът е да не се позволява в службите ", добави Магдалинчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР