Информационната система не може да се възстанови след хакерска атакаПратки

...
Информационната система не може да се възстанови след хакерска атакаПратки
Коментари Харесай

Втора седмица пощите остават блокирани

Информационната система не може да се възвърне след хакерска офанзива
Пратки и писма не се доставят

За втора седмица Български пощи не могат да обслужват клиентите си. Проблемът с осведомителната им система продължава. Пенсиите и великденските добавки към този момент са изплатени, само че в този момент не се изпращат и получават колета и писма.
Освен получателите, подателите също имат проблем. Служителите на пощите ги връщат. Повредата след хакерската офанзива към момента не е отстранена и по този начин осведомителна система на пощите е блокирана.

Ако би трябвало да изпратите писмо по пощата, по-добре недейте, тъй като сега то няма нито да бъде изпратено, нито да бъде доставено. Вместо това може да изпратите имейл или да употребявате спедиторски услуги, само че знайте, че те са в пъти по-скъпи.

От Български пощи обявиха, че работят по премахване на казуса. А предходната седмица вицепремиерът Калина Константинова разяснява, че това ще отнеме към 15 дни.

Преди празниците хиляди пенсионери се редиха на опашки с дни, с цел да получат пенсиите си и добавките за Великден. Много от тях се наложи да вървят по няколко пъти, с цел да им си вземат заветните суми и разясниха, че отново са станали обект на насмешка от страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР