Информатор на тайните служби на САЩ, който е помогнал за

...
Информатор на тайните служби на САЩ, който е помогнал за
Коментари Харесай

До $25 милиона за залавянето на Багдади

Информатор на тайните служби на Съединени американски щати, който е оказал помощ за ликвидирането на водача на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади в сирийската провинция Идлиб, ще получи до 25 милиона $, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според неназовани източници той е оказал помощ за следенето на преместването на Багдади в Сирия и е давал сведения за строителните действия на комплекса от здания, където се е криел водачът на ИДИЛ.

Неговата подробна информация за местонахождението на Багдади и точното разположение на пространствата в скривалището му са били решаващи за триумфа на интервенцията по отстраняването на водача на ИДИЛ на 26 октомври.

Той може да получи частично или напълно обещаното за главата на Багдади заплащане от 25 милиона $, споделиха източници.

Информаторът е участвал при осъществяването на интервенцията против Багдади, а два дни по-късно е бил изведен от региона дружно със фамилията си.

Според източници информаторът е сунитски арабин, който се е обърнал срещу ИДИЛ, откакто групировката умъртвила негов родственик.

Той бил внедрен в обкръжението на Багдади от кюрдските Сирийски демократични сили, които по-късно предали контрола над този сътрудник на американски разузнавачи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР