Инфлацията отхапа голяма хапка от увеличението на заплатите. Това заяви

...
Инфлацията отхапа голяма хапка от увеличението на заплатите. Това заяви
Коментари Харесай

Пламен Димитров критикува властта: Не намериха средства за увеличение на заплатите

Инфлацията отхапа огромна хапка от нарастването на заплатите. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на деветия конгрес на синдикалната организация.

В изискванията на пандемия КНСБ е деен участник за ограничения за опазване на заетостта и отплата на приходите. Българският модел на мярката 60/40 е неповторим и дава отбрана на заетостта и приходите в цялостен размер, открои синдикалният водач.

Пламен Димитров разкритикува и държавното управление на Кирил Петков. Пет месеца от встъпването си в служба държавното управление няма стратегия за разрешаване проблемите и публичните потребности на хората. Планът за възобновяване и резистентност бил създаден без разговор. Приетият бюджет за 2022 година е великодушен, само че не се намерили средства за нарастване на заплатите , продължи да подлага на критика Димитров. Това би трябвало да се промени с актуализацията на бюджета и би трябвало да се създаде енергийна тактика и тактика по приходите, настоя още президентът на КНСБ.

Управлението на прехода към нови производства би трябвало да е посредством обезпечаване на почтена компенсац ия като се употребяват средствата във Фонда за обективен преход, настоя Димитров. Предизвикателствата пред КНСБ и пред страната остават демографската рецесия, дълбоките неравенства, битката с бедността и неравенствата.

Посочените провокации обрисуват три целта - икономическо възобновяване на зелен преход и цифровизация, включващ пазар на труда с качествени работи места и почтени заплати и обществена сигурност. Главната цел на КНСБ е след 5 години хората да се радват на витален стандарт. Трябва успеем с общи старания, поредни дейности и новаторски политики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР