Инфлацията ограничава покупателната способност на хората, правосъдната система не е

...
Инфлацията ограничава покупателната способност на хората, правосъдната система не е
Коментари Харесай

Парадоксът Ердоган: Критикуват го, но гласуват за него

Инфлацията лимитира покупателната дарба на хората, правосъдната система не е надеждна, политиката на Ердоган облагодетелства единствено околните му. Така Осман, който работи в областта на турзима в турския град Коня, разказва пред " Тагесцайтунг " настоящите проблеми в Турция. 

По думите му обаче това го има във всяко общество. Миналата седмица той е дал своя вот за Партията на националистическото придвижване, която е в съюз с Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на Ердоган. Проблемите в страната са изцяло ясни, само че опозиционният алианс отпред с Кемал Кълъчдароглу със своите обещания за непоклатимост и правова държавност не съумява да се наложи измежду болшинството, обобщава немското издание, което търси аргументите за това.

Кои хора въпреки всичко избират Ердоган

Именно по-бедните и религиозните хора са тези, които не престават да са признателни на Ердоган и на неговата ПСР за това, което той реализира най-много в първите години на ръководството си, написа " Щерн ". " Не всичко, което прави Ердоган, е положително ", споделя пред изданието жена със кърпа в Истанбул. " Авторитарните му трендове ме тревожат, само че има доста неща, за които просто би трябвало да му бъдем признателни. Без него да вземем за пример нямаше да мога да изучавам в университет ", добавя тя. " Благодарни сме му и за многото лечебни заведения, учебните заведения, пътищата и гарите ", споделя друга жена. " Всичко това преди го имаше единствено в огромните градове като Анкара, Измир и Истанбул, не и в провинцията. "

В град Коня в Анадола кметът от ПСР не пропуща да изтъкне, че неотдавна са били обезпечени 100 нови градски рейса, че има десетки ремонтирани кръстовища, както и милиони в помощи за селското стопанство. И въпреки че локалните бизнесмени подлагат на критика икономическата политика на турските управляващи, съвсем 70 % от жителите на Коня, които са 1,3 милиона, са дали своят вот на първия тур на президентските избори за Ердоган. 

Много зависи и от третия претендент за президент Синан Оган, който събра 5% поддръжка на първия тур. Неговите поддръжници могат да решат резултата от балотажа.Снимка: DHA

Предприемачът Рамазан Гювен споделя мнението, че до момента в който турската стопанска система не се интегрира още веднъж на международните пазари, ще има компликации, написа " Тагесцайтунг ". Гювен не споделя за кого е дал своя вот, само че хората в Коня не изпитват изключително огромно доверие към опизицията. Кълъчдароглу е прекомерно въздържан, счита Осман, който отхвърля да разкрие цялостното си име пред немското издание. Така да вземем за пример - както отбелязва " Тагесцайтунг " - след изборите минаха цели два дни, до момента в който той откри думи за претърпяното от него проваляне. Неговият алианс бе уверен, че ще завоюва изборите още на първия тур, предричаха му даже безусловно болшинство,  но стана тъкмо противоположното – Кълъчдароглу изостана с съвсем пет % от Ердоган. Вторият тур на 28-и май е към този момент последната вяра на опозицията да защищити Турция от още пет години ръководство на Партията на справедливостта на развиването.

Медиите фаворизират настоящото държавно управление

В Коня Кълъчдароглу е получил единствено 24 % от гласовете, което в действителност не е изненада в тази консервативна провинция. Председателят на локалната конструкция на опозиционната Републиканска национална партия Бекир Яман залага на това, че въпреки всичко на тези избори партията на Ердоган е получила релативно по-малка поддръжка, в сравнение с предходните.

Според него виновност за получения резултат носят медиите. " Нашите оферти за решение на икономическите проблеми на място съвсем не се чуват. Хората тук, изключително в селата, се осведомят главно от околните до държавното управление медии ", споделя Яман пред " Тагесцайтунг ". Мисията за наблюдаване на изборите на Организацията за сигурност и съдействие (ОССЕ) заяви по-рано тази седмица в отчета си за изборите в Турция, че в медиите в страната акциите на настоящото държавно управление са били очевидно фаворизирани, отбелязва още немското издание.

Осман и Рамазан Гювен от Коня показват мнението си, че евентуално на втория тур ще победи Ердоган. " Нагласите ни при гласуването са същите, както при поддръжката на някой футболен тим – в този случай грешките на избрана партия могат бързо да бъдат прескочени ", споделя Гювен.

***

Вижте и това видео от нашия списък:

Инфлация, земетресение, беднотия: ще успее ли Ердоган?

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР