Инфлацията не може да спре младежите от нови скъпи покупки.

...
Инфлацията не може да спре младежите от нови скъпи покупки.
Коментари Харесай

Младите намериха нов начин да си купуват луксозни стоки - като живеят с родителите си

Инфлацията не може да спре младежите от нови скъпи покупки. Въпреки рецесията, те съумяват да се снабдяват с първокласни артикули, става известно, с помощта на съжителството с родителите им. Това е изводът от отчет на една от най-големите капиталови банки на Уол Стрийт - Morgan Stanley.

Инфлацията и възходящите разноски за живот принуждават от ден на ден младежи да се върнат у дома при родителите си, споделя американското бизнес сп. " Fortune ". Много от тях търсят разтуха в продуктите на Gucci, Chanel и Louis Vuitton, с които да подобрят настроението си. Според Morgan Stanley рекордният брой младежи, живеещи в дома на родителите си, подтиква растежа на първокласните артикули в Съединени американски щати и други западни страни.

Данните от преброяването на популацията в Съединените щати демонстрират, че съвсем половината от всички млади американци сред 18 и 29 години към момента живеят с майка си и татко си. Това бележи най-високият връх по този индикатор от края на Голямата меланхолия през 1940 година насам. Данните се дължат най-много на повишението на цените на наемите, все по-честото отсрочване на брака, както и все по-големият брой младежи, които следват висше обучение.

Анализът на Morgan Stanley е, че тази наклонност облагодетелства така наречен дискреционните разноски (средствата, които се отделят за забавление или храна) и е частично виновна за повишаването на известността на редица чанти, часовници и бижута. Тъй като наемът и прехраната на тези младежи се заплаща от техните родители, парите, които те дават за развлечения, се усилват - тук влизат и покупките на дизайнерски артикули.

Младите имат потребност от лукса и луксът има потребност от младите.

Според изданието Business of Fashion до 2035 година се чака поколението " Z " да съставлява 40% от международния пазар на първокласни артикули. Именно заради това огромните компании към този момент насочват напъните си към маркетинга на тази демографска група.

" Младите хора са доста мощен фактор за растежа на първокласните артикули през последното десетилетие ", споделя Грегори Буте, основен шеф в отдел " Клиенти " към мултинационалната корпорация за първокласни артикули " Kering " - притежател на марките Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Alexander McQueen и Yves Saint Laurent.

Американската консултантска компания Bain регистрира, че през 2022 година световните продажби на първокласни артикули са нарастнали с към 22%.

Употребата на първокласни артикули е най-често срещана в по-богатите страни като Съединени американски щати, Китай и някои страни от Западна Европа. Индустрията на лукса е една от най-бързо възстановяващите се след рецесията, чупейки всички прогнози на икономистите.

Голяма част от триумфа се преписва точно на младите клиенти, които бързо се трансфораха в мотив за растежа.

За тях физическите и символните маркери, които идват с носенето на първокласните артикули, имат огромна тежест. Покупката на дадени първокласни артикули ги приближават до обичаните им звезди и хора в обществените мрежи. Но това не е всичко - луксът е метод на самоизразяване, само че и капиталов актив. Затова, с цел да има триумф, всяка компания, която работи в този сегмент, би трябвало да знае по какъв начин да печели младите.

 Междувременно световните продажби на първокласни артикули са нарастнали с към 22% през 2022 година, сочат данни на американската консултантска компания Bain
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР