Инфлацията не е заради еврото, а заради лошото управление, коментира

...
Инфлацията не е заради еврото, а заради лошото управление, коментира
Коментари Харесай

Хампарцумян: Управляващите си купуват 15 секунди слава! Инфлацията е заради лошото управление

Инфлацията не е поради еврото, а поради неприятното ръководство, разяснява пред Euronews Bulgaria финансовият специалист Левон Хампарцумян.

„ Това е избор, който политически е изработен преди 15 години. Аргументите против еврото са много наивни и зад тях прозира желанието на партии с падащ рейтинг да си купят 15 секунди популярност “, твърди финансистът.

По думите му у нас инфлацията е двойна спрямо Европейски Съюз, тъй като има неуредици по границите и енергийният бизнес е монополизиран с краткосрочни контракти от няколко компании, които печелят големи пари.

„ Еврото мери триумфа или неуспеха на нашата стопанска система, а не го основава. Най-доброто средство против инфлацията е българската стопанска система да може да създава повече артикули и услуги “, безапелационен е специалистът.

Според него отсрочката за България за петролното ембарго на Русия избавя страната от шокове.

„ Ембаргото обаче ще се отрази доста тежко на Русия. Средносрочно и дълготрайно – тя няма да бъде одобрявана като благонадежден сътрудник и в никакъв случай към този момент няма да има преобладаваща позиция като снабдител на сила в Европа. Монополът на „ Газпром “ и другите огромни енергийни компании завърши “, счита още Хампарцумян.

Той поучава в моменти на висока инфлация човек да влага в себе си – в нови умения, в нещо, което би могло да сътвори артикул.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР