Инфлацията мощно нахлу и в заведенията. Ресторантите и бистра масово

...
Инфлацията мощно нахлу и в заведенията. Ресторантите и бистра масово
Коментари Харесай

Ресторантите масово вдигат цените

Инфлацията мощно нахлу и в заведенията. Ресторантите и бистра всеобщо подвигат цените поради повишаването на храните, на тока и на природния газ. Всеки, който е ходил да хапне на открито, към този момент го е открил, разглеждайки менюто. Това сподели и анкета на Нова тв. 

" Всеки месец цените са разнообразни – несъмнено се усеща разликата. Ако си имал седмичен бюджет от 200 лева за заведения, сега към този момент би трябвало да го направиш 250-300 лева. Преди година и половина салатата струваше 6-7 лева, а в този момент е 14 лева ", споделя клиент пред тв камерата.

" Абсолютно всичко, което влагаме в кухните като първични материали, е нагоре ", уточни притежателят на ресторант Димитър Димитров.  " Почти 99% от всички артикули идват на нови цени – приказваме за нарастване в границите на 20-30, даже 40% ", разяснява Махсун Халим, управител на склад за храни на едро. 

Новите цени в менютата на множеството ресторантьори към този момент са факт, а актуализации не е изключено да се вършат и всеки месец, даже на две седмици, предвиждат представители на сектора в репортажа.  

Повечето ресторантьори са наясно, че скъпотията ще отблъсне част от клиентите, и се пробват да задържат подема на цените. Други обаче считат, че който е тръгнал на заведение, би трябвало да има пълен портфейл. Като оня ВИП обект в Банско, където порция лазаня и телешка чорба костват надлежно 39 и 30 лв.. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР